Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Περιπέτεια για Σύριους μετανάστες στα παράλια του Ξηρομέρου

Περιπέτεια για Σύριους μετανάστες στα παράλια του Ξηρομέρου

αρχείοΆλλο ένα συμβάν  διακίνησης μεταναστών καταγράφεται  σήμερα με κομβικό σημείο τα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Κύκλωμα διακινητών οργάνωσαν  τη νύχτα τη μεταφορά με λεωφορείο  σε ερημική παραλία (Φουσκολάγκαδο) του Αστακού  37  Σύριων μεταναστών με υποτιθέμενο σκοπό από εκεί να τους παραλάβει σκάφος για να τους μεταφέρει στην Ιταλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr.
Μάταια όμως οι μετανάστες ανέμεναν και όταν κατάλαβαν  όταν  σκάφος δεν θα εμφανιζόταν, γύρω στις 9 το πρωί, ειδοποίησαν το Λιμενικό Σώμα το οποίο άμεσα εντόπισε το σημείο στο οποίο βρίσκονταν.  Άνδρες του λιμενικού και της τοπικής αστυνομίας έσπευσαν και συνάντησαν  τους Σύριους να …αναμένουν στον επαρχιακό δρόμο Αστακού- Μύτικα  όπου ανέβηκαν από το παράλιο σημείο που οι διακινητές τους είχαν υποδείξει για να περιμένουν το σκάφος. Μια μητέρα όμως και τρία παιδιά καθώς και ένας ελαφρά τραυματίας (έσπασε το πόδι του στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία)  περίμεναν στο παραλιακό  σημείο. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αστακού για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Όλοι οι μετανάστες είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα προσωρινής παραμονής στη χώρα και πήρανπλέον το δρόμο για την Αθήνα. Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν την υπόθεση ενώ -σημειωτέον- πως οι μετανάστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, δεν πλήρωσαν για τη μεταφορά κάτι το οποίο προγραμματίζονταν να γίνει στην Ιταλία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.