Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Περισσότερες προσλήψεις υπό το φόβο του …προστίμου

Περισσότερες προσλήψεις υπό το φόβο του …προστίμου

ergasia-thumb-large - ΑντίγραφοΚρύος ιδρώτας έλουσε τους εργοδότες ανά την Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του προστίμου που ορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα δεν είναι άλλωστε νέο φαινόμενο και κανείς δεν αμφισβητεί πως έπρεπε κάποια στιγμή να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Στη δε Αιτωλοακαρνανία, η μαύρη εργασία είχε λάβει τρομακτικές διαστάσεις, με τα αποτελέσματα των περσινών ελέγχων του ΣΕΠΕ και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) να μιλούν για 66,6% ανασφάλιστους στο σύνολο των εργαζομένων της που ελέχθησαν, 10 δηλαδή ανασφάλιστους στους 15 απασχολουμένους.

Και λέμε «είχε», γιατί, ο φόβος του προστίμου των 10.500 ευρώ ανά ανασφάλιστο εργαζόμενο, έχει κάνει πλέον πολλούς εργοδότες να το ξανασκεφτούν… Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr και μόνο στην Αιτωλοακαρνανία δεκάδες είναι εκείνοι που τον τελευταίο μήνα έχουν τρέξει στον ΟΑΕΔ για να κάνουν κανονικότατα προσλήψεις στους εργαζομένους τους. Οι περισσότεροι ψάχνουν για προγράμματα μισθοδοσίας του ΟΑΕΔ για να μπορέσουν να προσλάβουν με κάθε νομιμότητα τον εργαζόμενο, χωρίς να «τσούξει» και τόσο η τσέπη της επιχείρησης, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως έχουν αυξηθεί και οι προσλήψεις προσωπικού σε καφετέριες(!) και άλλους χώρους εστίασης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.