Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Περισυλλογή εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων στο Μεσολόγγι

Περισυλλογή εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων στο Μεσολόγγι

13427753581875671586Για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, αισθητικής καθώς και υποδείξεων πολιτών, η υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, επαναφέρει το μέτρο περισυλλογής των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων.
Η εφαρμογή του μέτρου, αφορά τα οχήματα που δεν φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας και βρίσκονται σε δημόσιους ή δημοτικούς χώρους του Δήμου.
Η διαδικασία περισυλλογής, περιλαμβάνει την ενημέρωση του ιδιοκτήτη μέσω σημειώματος για μετακίνηση του οχήματος εντός 20ημέρου. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ανταπόκρισης, το όχημα μεταφέρεται σε καθορισμένο χώρο ανακύκλωσης, απ όπου και πάλι δίδεται χρονικό περιθώριο 10 ημερών για την παραλαβή του.
Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος, «Η λήψη μέτρων για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα είναι απαραίτητη, καθώς πέρα από τα προβλήματα που προκαλούνται στην καθημερινή δραστηριότητα των δημοτών αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου (αποκομιδή απορριμμάτων, κοπή βλάστησης ή καθαρισμό πεζοδρομίων), πολλά από αυτά έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης με κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε τους συνδημότες μας να συνδράμουν με τη συνεργασία τους στην εφαρμογή του μέτρου το οποίο αφορά όλους μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. jimy

    κατ’ αρχήν, απαγορέυεται να βρίσκεται αυτοκίνητο σε Δημόσιο χώρο εφόσον δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι η Τροχαία θα πρέπει να κόψει την ανάλογη κλίση και να δώσει εντολή να μεταφερθεί άμμεσα το χωρίς πινακίδες αυτοκίνητο σε κλειστο Δημοτικο χώρο. Εφόσον εντός 10 ημερών παρουσιασθεί ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει την κλήση της τροχαίας, τα έξοδα μεταφοράς και να παραλάβει το αυτοκίνητο του το οποίο πρέεπι να μεταφέρει με γερανό εφόσον αυτό δεν έχει πινακίδες ή να του βάλει πινακίδες και να το πάρει οδηγώντας. Εφόσον δεν παρουσιαστεί ο ιδιοκτήτης το αυτοκίνητο πρεπει να καταστραφεί αλλά και να σταλεί στον ιδιοκτήτη ο λογαριασμός των εξόδων για να τα πληρώσει. Ετσι είναι η διαδικασία κύριοι. Δεν μπορεί ο καθένας να παρατάει ένα αυτοκίνητο όπου θέλει και εσείς να καλείτε εμάς να πληρώσοθμε τα κόστη μεταφοράς του κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.