Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Περιφέρεια: Βελτιώνονται οι επιδόσεις μας στο ΕΣΠΑ

Περιφέρεια: Βελτιώνονται οι επιδόσεις μας στο ΕΣΠΑ

Καθώς δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία που την εμφανίζουν  ουραγό μεταξύ των περιφερειών στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προέβη σε ανακοίνωση. Τα  στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν ήταν με ημερομηνία 30 Νοεμβρίου 2011 και σύμφωνα με αυτά τα συμβασιοποιημένα έργα αφορούσαν τότε το 35,4% του συνολικού προγράμματος (146,7 εκατ. ευρώ από 413,8 εκατ. ευρώ) και οι πληρωμές είχαν ανέλθει στο 14% του συνολικού προγράμματος (58,1 εκατ. ευρώ από 413,8 εκατ. ευρώ).

Η Περιφέρεια υποστηρίζει ότι τον τελευταίο μήνα του 2011 αυξήθηκαν με θεαματικούς ρυθμούς οι ρυθμοί με τους οποίους υπογράφτηκαν συμβάσεις για έναρξη έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας αλλά και οι πληρωμές για ενταγμένα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. “Οι θεαματικοί αυτοί ρυθμοί προέκυψαν ως αποτέλεσμα της συστηματικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και της συνολικής επιτάχυνσης στη λειτουργία του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας” λεει η ανακοίνωση.

 Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται εκατοντάδες έργα τα οποία βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ωρίμανσης και εκτέλεσης, μπορεί να τροποποιεί τους βασικούς του δείκτες καθημερινά.

Σήμερα (5 Ιανουαρίου 2012) και με βάση τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα συμβασιοποιημένα έργα στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας ανέρχονται σε 232,5 εκατ. ευρώ ή το 54,6% του συνολικού προγράμματος και οι πληρωμές έχουν ανέλθει στα 144,8 εκατ. ευρώ ή το 34% του συνολικού προγράμματος. Δηλαδή τα συμβασιοποιημένα έργα από 35,4% του συνολικού προγράμματος ανέβηκαν στο 54,6% και οι πληρωμές πήγαν από το 14% στο 34% του συνολικά διαθέσιμου προϋπολογισμού.

 «Οι αριθμοί μαρτυρούν την προσπάθεια που καταβάλλεται» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε σχετική δήλωσή του και συμπλήρωσε. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημαντική βελτίωση των επιδόσεών μας αλλά παραμένουμε σε συνεχή επιφυλακή γιατί έχουμε ακόμα μακρύ και δύσκολο δρόμο να διανύσουμε μέχρις ότου επιτύχουμε την πλήρη και στο 100% επίτευξη όλων των στόχων μας».  

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.