Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Περιφέρεια: Καμία πρόταση από το Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι Μεσολογγίου

Περιφέρεια: Καμία πρόταση από το Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι Μεσολογγίου

Με αφορμή δήλωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ) ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου κ. Πάνος Παπαδόπουλος, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται τα εξής:

«Η πρόσκληση στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας είναι ανοικτή από τον Απρίλιο του 2012. Έως ώρας έχουν κατατεθεί δυο ώριμες προτάσεις, έχουν αξιολογηθεί θετικά και έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Το Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου ουδέποτε υπέβαλε κάποια πρόταση στο ΕΣΠΑ ώστε να αξιολογηθεί και να ενταχθεί.

Σε δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες στελεχών του Λιμενικού Ταμείου με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκφράστηκε ενδιαφέρον για την ένταξη δυο έργων που αφορούν στο λιμάνι του Μεσολογγίου, ένα εκ των οποίων αφορούσε στην εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων η οποία, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούσε καν να συζητηθεί αφού δεν περιλαμβανόταν στις επιλέξιμες δράσεις της πρόσκλησης.

Για τον δεύτερο έργο ουδέποτε υπεβλήθη πρόταση. Προξενεί, συνεπώς, το λιγότερο απορία προς τι η επίθεση που εξαπολύει κατά της Περιφέρειας ο κύριος Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής μιας και η πραγματικότητα είναι πασιφανής: Δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ κανένα έργο για το λιμάνι Μεσολογγίου πολύ απλά διότι δεν υπεβλήθη ποτέ καμία πρόταση από τον αμέσως ενδιαφερόμενο φορέα, δηλαδή το Λιμενικό Ταμείο.

Με την ευκαιρία η Περιφέρεια επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμη να εξετάσει, να αξιολογήσει και να εντάξει στο ΕΣΠΑ κάθε ώριμη πρόταση, συμβατή με τους στόχους του Προγράμματος και τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής.

Και κάτι ακόμα. Επειδή ο κ. Παπαδόπουλος, στη δήλωση του, υπαινίσσεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρεί «παρία» την Αιτωλοακαρνανία, οι αριθμοί σε σχέση με την εικόνα και την πρόοδο του ΕΣΠΑ είναι αμείλικτοι. Τον καλούμε να δει τις εντάξεις έργων, τις συμβάσεις και τις πληρωμές ανά Περιφερειακή Ενότητα και να διαπιστώσει αν πράγματι η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι «παρίας», όπως την αποκαλεί, ή όχι».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.