Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Περνάει ο στρατός…

Περνάει ο στρατός…

ΚΟΡΥΦΗ

Όπως βλέπουμε και στην εντυπωσιακή φωτογραφία φέτος οι εθνική εορτή θα έχει λίγο παραπάνω πατριωτισμό από ότι είχαμε συνηθίσει. Φταίει η συγκυρία… Τα προηγούμενα χρόνια το πατριωτικό συναίσθημα είχε ατονήσει κάπως-ούτως ειπείν-και διάφοροι ιδεολόγοι είχαν βρει ευκαιρία να αμφισβητήσουν την χρησιμότητα των παρελάσεων αλλά και την χειραγώγηση της νέας γενιάς προς πολεμικά πρότυπα.

Φέτος τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς. Ο «προαιώνιος Αλεμανός όφις» έχει υπάρξει σε πολλές περιπτώσεις άδικος και αυτό κινητοποίησε όχι μόνο το θυμικό μας αλλά και πολιτειακούς παράγοντες που έχουν την αντίσταση στο αίμα τους. Οι τελευταίες μέρες με τον Σόιμπλε να είναι προσβλητικός και τον Αμβρόσιο να τον λέει κομπλεξικό επειδή είναι ανάπηρος(!) κάπου πρέπει να αποκτήσουν και την πολιτική τους εκτόνωση. Και όντως αυτό θα συμβεί. Όπως βλέπουμε, αγήματα του ελληνικού στρατού επιθεωρεί πλέον και η πρόεδρος της Βουλής σε μια προσπάθεια «σύσφιξης των σχέσεων της Βουλής με τον Ελληνικό Στρατό». Αυτό θα έκανε δυσάρεστους συνειρμούς σε πολλούς που θα θυμούνταν που καταλήγει ο εναγκαλισμός Στρατού-Λαού-Πολιτείας(όλα με κεφαλαίο)αλλά όχι τώρα που είναι ξεκάθαρο ότι είτε είσαι πατριώτης και πολεμιστής είτε είσαι γερμανοτσολιάς.

Μέσω της τηλεόρασης της Βουλής που παίζει πλέον άκοπα Ζωή-κι ετοιμάζεται όπως η υπόλοιπη ΕΡΤ να ανασυσταθεί και να υποδεχτεί παλιούς εργαζόμενους αλλά και νέους αλληλέγγυους(!)-και μέσω καναλιών που μέχρι πρότινος δέχονταν την αγωνιστική χλεύη της πλειοψηφίας(π.χ. Μέγκα), τώρα μαθαίνουμε ότι ο υπουργός κ. Ήσυχος βρήκε κάποια αρχεία που καταδεικνύουν επιπλέον τις γερμανικές θηριωδίες.  Ακούμε τον πρωθυπουργό να εξηγεί ότι για μας ο ναζισμός έχει και συνέχεια και δεν σταμάτησε το ’40. Πληροφορούμαστε ότι ο υπουργός κ. Καμμένος ετοιμάζεται να βγάλει ένα αντιφασιστικό-αντιναζιστικό φυλλάδιο που θα πάει στα σχολεία και στον Στρατό(πάλι αυτός). Επίσης ότι ακόμα και το ινστιτούτο Γκαίτε μπορούμε να κατάσχουμε μόλις ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράψει την απόφαση για αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου που εδώ και περίπου 20 χρόνια την αφήσαμε ανενεργή.

Φυσικά, όπως δεν είναι όλοι οι Έλληνες χουντικοί επειδή η Ελλάδα επί μια 7ετία ανέχτηκε την Επανάστασιν(που έκανε και δύο αμεσοδημοκρατικά δημοψηφίσματα, άμα λάχει)η οποία κατέρρευσε μόνη της, έτσι δεν είναι και όλοι οι Γερμανοί ναζί επειδή επέτρεψαν τις θηριωδίες του Χίτλερ. Αλλά αυτά καλά θα είναι να τα θυμίζουν όσοι ήταν πάντα αντιμιλιταριστές και ειρηνιστές και δεν πιστεύουν στην ενοχοποίηση των λαών. Διότι αν η κυβέρνηση νομίζει ότι με παρελάσεις και πατριωτικές φιέστες θα ξεχαστούν άλλα πράγματα κάνει λάθος. Στην πρώτη ευκαιρία οι λαϊκιστές- που τώρα τόσο πολύ την αγαπούν- θα της θυμίσουν ότι αύριο ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις/έλεγχος από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ή αλλιώς…θεσμόικα! Άσε που θα ξεχάσουν το παράστημα της Ζωής και θα ρωτάνε ποιοι πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο και ποιοι όχι, αλλά η απάντηση ότι το 40% του μισθού πάει στο κόμμα δεν θα είναι αρκετή…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. hkkf

    Ενω οταν παιρναγαν οι τραμπουκοι Μειμαρακης και Βουλγαρακης ηταν μια χαρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.