Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο καλούν σε πικετοφορία στο Αγρίνιο

παμεΑνακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Αιτωλοκαρνανίας με την οποία καλεί σε πικετοφορία που διοργανώνει την Πέμπτη στις 20.00 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου ως διαμαρτυρία για την ψήφιση του 3ου Μνημονίου. Στην πικετοφορια καλεί και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ στις 8 :00 μ.μ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Το μνημόνιο Τσίπρα, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δυο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών – παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας – πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016 – 2019.

Στον αντίποδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δις ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι πανηγυρίζουν άλλωστε για τη κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία.

Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δε μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τη στήριξη που προσφέρουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην Ε.Ε., δε συμβαδίζει με τα λαϊκά συμφέροντα. Απαιτείται αναμέτρηση και ρήξη με το δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό.

Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις εργατογειτονιές. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την Ε.Ε. και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στo νέο μνημόνιο – λαιμητόμο, με τη μαζική συμμετοχή στην πικετοφορία  του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο. Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς αγώνες.

Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

 Mπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Το Ε.Κ.Α καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να πάρουν μέρος την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία  στην πικετοφορία του ΠΑΜΕ ( Γραμματεία Αιτωλ/νίας) .

Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) που, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο 3ο μνημόνιο ΤΣΙΠΡΑ που αποτελεί κλιμάκωση των δυο προηγουμένων  για τελειωτικό χτύπημα  για την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα.

Ειδικότερα  για τις εργασιακές σχέσεις  και το ασφαλιστικό , πέραν από την εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων  των δυο προηγούμενων μνημονίων , επιφέρει νέο χτύπημα στις Σ.Σ.Ε. και τη μετενέργεια , την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , την πλήρη  ανταποδοτική σχέση εισφορών  – παροχών  με συνέπειες τη μείωση των συντάξεων  και στις παροχές υγείας- πρόνοιας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών  ελευθεριών και μια σειρά άλλα μέτρα . Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις  που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό  θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2016- 2019.

Το Ε.Κ.Α καλεί όλους τους εργαζόμενου; , τους άνεργους , τους συνταξιούχους  συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα  να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο , στις γειτονιές.

Μαζί με τ’ άλλα  λαϊκά στρώματα , δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία , να δώσουμε αποφασιστική μαχητική  απάντηση στους κοινούς σχεδιασμούς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , των μονοπωλίων.

Οργάνωση παραπέρα του αγώνα για την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής,  ώστε ο πλούτος που παράγει  ο λαός μας να αξιοποιείται για τις σύγχρονες ανάγκες  της κοινωνίας και όχι για το αβγάτισμα των κερδών των καπιταλιστών.

Καμιά ανοχή , χωρίς απογοητεύσεις και ηττοπάθεια  και εφησυχασμό. Όλοι στη μάχη , όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία . Οι μόνες θυσίες που έχουν αξία είναι στο δρόμο για εργατική λαϊκή εξουσία .

 

Το Δ.Σ. 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.