Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Πινακοθήκη Μοσχανδρέου: γ΄ διαδρομές: Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων

Πινακοθήκη Μοσχανδρέου: γ΄ διαδρομές: Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων

Gkolemas_1_sm

“γ΄ διαδρομές: Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων»

Εγκαίνια Σάββατο 28 Μαρτίου 19.30 Μεσολόγγι
Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου

Η Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι ξεκίνησε από το 2005 έναν κύκλο εκθέσεων υπό τον τίτλο «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο εικαστικοί δημιουργοί εμπνέονται από το Μεσολόγγι, με στόχο να αποδώσουν εικαστικά την ατμόσφαιρα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης.
Η φετινή έκθεση με θέμα «γ΄ διαδρομές, Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων» πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη και παρουσιάζεται από τις 28 Μαρτίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι και στη συνέχεια στο χώρο της Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλατεία Κολωνακίου 20).
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση με ζωγραφικά έργα τους, αποτυπώνοντας ο καθένας μέσα από το προσωπικό του ύφος την πρωτοποριακή και πολυσύνθετη φυσιογνωμία του Λόρδου Βύρωνα είναι ο Γιάννης Αδαμάκης, Μίλτος Γκολέμας, Χάρης Κοντοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Μανώλης Χάρος.

Διάρκεια έκθεσης:
Μεσολόγγι – Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου:
28 Μαρτίου – 7 Σεπτεμβρίου 2015
Εγκαίνια: Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, 19:30.

Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, Μεσολόγγι
Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου ιδρύθηκε σε ένα ανακαινισμένο οικοδόμημα του 1829, με σκοπό να στεγάσει τις συλλογές των ιδρυτών της, διαφυλάσσοντας έτσι τον ελληνικό πολιτισμό και αναπτύσσοντας την πολιτιστική δραστηριότητα στην ελληνική περιφέρεια. Στην εννιάχρονη πολιτιστική διαδρομή της, η Πινακοθήκη διοργάνωσε σημαντικές εκθέσεις με έργα των συλλογών της σ’ όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με συναφή ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς. Πέραν των μονίμων συλλογών, έχει φιλοξενήσει επιπλέον σημαντικές εκθέσεις από άλλες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Γιάννης Αδαμάκης, Συνομιλία (αναφοÏ-ά στον ΘεόδωÏ-ο Î’Ï-υζάκη), 2015, 80Χ110 εκ

Kodonidou_rebel_sm

o lordos bironas stin limnothalasa Harris Kondospyhris_sm

 

link 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.