Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Πιο απίθανο κράτος πεθαίνεις

auto-moto-ellin Θα σας περιγράψω μια ωραία ιστορία που μου μετέφεραν από τη Βουλή  πρόσφατα για να δείτε πόσο κράτος- νούμερο είναι αυτό που τόσοι πολλοί θέλουν να μην πειραχτεί και άλλοι τόσοι δεν ξέρουν πως πρέπει να το αλλάξουν. Υπάρχει μια υπηρεσία που λέγεται Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και στην οποία κάθε κράτος της Ε.Ε. συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του σε σταθερή βάση και κάθε χρόνο. Η Ελλάδα να καταλάβετε δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ και τα συνολικά κεφάλαια του οργανισμού είναι 4 δις. Η Ελλάδα μπήκε στον Οργανισμό από τους τελευταίους το 2005. Από το 2007 διευθυντής είναι ένα Κορεάτης(κάτι πολύ λογικό…) που όμως ουδέποτε έχει συναντήσει τον δικό μας αντίστοιχο διευθυντή του προγράμματος! Αλλά τα 10 εκατομμύρια τα στέλνουμε κανονικά!

Πριν από μερικές μέρες ήρθε ο έκπληκτος Κορεάτης στη χώρα μας, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και συναντήθηκε με τον δικό μας τον εξαφανισμένο. Αφού τα είπαν και έγινε και μια ημερίδα με βουλευτές και τεχνοκράτες, ο Κορεάτης πήρε το λόγο και είπε. “Ας αφήσουμε ότι συμμετέχουμε σε προγράμματα σαν αυτό με τον Χάμπλ της NASA ή ότι φτιάξαμε το όχημα που εξερευνά τον Κρόνο και τον Τιτάνα. Μου κάνει το εξής εντύπωση: Μέσω των συστημάτων μας, ο Οργανισμός μπορεί να στέλνει στοιχεία από δορυφόρους μας για την Ελλάδα κάθε μέρα για τα πάντα. Για μεγάλες φωτιές ή πλημμύρες, για ύποπτες κινήσεις στα δάση όπως λαθροκυνηγών, λαθροϋλοτόμων, για χαρτογράφηση απόκρυμνων περιοχών, για στοιχεία κτηματολογίου και άλλα πολλά. Έχουμε υποχρέωση κάθε μέρα να στείλουμε ότι μας ζητηθεί. Ε, στην Ελλάδα από το 2007 μέχρι σήμερα κανένας δεν μας έχει ζητήσει τίποτε”!

Συμπέρασμα: Είναι βέβαιο ότι πρέπει τα σαΐνια του υπουργείου που υπάγεται το πρόγραμμα(το Ανάπτυξης νομίζω και όχι το Άμυνας)να είχαν ξεχάσει ότι κάπου δίναμε-για κάποιο λόγο-10 εκατομμύρια ευρώ. Και μετά αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε ως εδώ.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.