Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πλάκες-αφιερώματα σε προσωπικότητες στην περιμετρική του Αιτωλικού

Πλάκες-αφιερώματα σε προσωπικότητες στην περιμετρική του Αιτωλικού

kremastos-omada-drasthriothtes 1

Η Εθελοντική Ομάδα του “Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού” τοποθέτησε πλάκες από γρανίτη, στην περιμετρική του νησιού, με αφιερώματα – χαραγμένοι χαρακτήρες – σε προσωπικότητες του Αιτωλικού. Πρόκειται για μια πρωτότυπη και αξιέπαινη  πρωτοβουλία. Η Εθελοντική ομάδα αναφέρει σχετικά:

Σαν εθελοντική ομάδα του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ , κάναμε μια εικαστική πολιτιστική παρέμβαση στην Περιμετρική του ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.

Μια  Πρωτοβουλία την οποία είχαμε προαναγγείλει στην παρουσίαση του βιβλίου  για τον Α.Ν.Κ του καθηγητή Αθανάσιου Παλιούρα στο Μουσείο ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ, της μεγάλης αυτής κυρίας που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την γέννηση της .

Δυστυχώς,  και λυπούμαστε γι αυτό αλλά θα είμαστε οι μόνοι που την θυμηθήκαμε και την τιμήσαμε  με την τοποθέτηση της αναμνηστικής πλάκας με το όνομα της .

Ευχόμαστε αυτό το έργο να εκτιμηθεί και να προστατευτεί  από τους κατοίκους  και ιδιαιτέρως από τους νέους που πρέπει να πάρουν την τύχη αυτής της πόλης στα χέρια τους.

Το έργο  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, λείπουν 5 πλάκες με ονόματα, όπως του ΣΩΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΒΟΓΙΑΝΤΖΗ ΓΙΑΝΝΗ  -ΚΑΡΒΕΛΗ ΤΑΚΗ-ΜΑΥΡΙΚΗ ΠΑΝΟΥ-ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ.

Όποιος έχει  πιο ισχυρή ιστορική μνήμη (πιθανόν κάποιες προσωπικότητες που παραλείψαμε από άγνοια) και την οικονομική δυνατότητα να συμβάλει ώστε το έργο αυτό να πάρει την τελική του μορφή, μπορεί να επικοινωνήσει με τα μελή της ομάδος μας.

ΑΝΔΡΕΑ ΞΥΣΤΡΑ   (6976606241)

 ΑΡΙΣΤΟ ΓΑΛΑΝΗ (6977287149).

Όσο για εμάς θεωρούμε, ότι η μνήμη γεννάει  χρέος και το συναίσθημα της ευθύνης γεννάει   καθήκον.

Τόσο το χρέος, όσο και η ευθύνη επιβάλουν ενέργεια. 

tagiofyria.gr

 ???????????????????????????????

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.