Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Πλήθος κόσμου στη λιτανεία στο Περδικάκι (φωτο)

Πλήθος κόσμου στη λιτανεία στο Περδικάκι (φωτο)

Με κάθε επισημότητα και σε πνεύμα κατάνυξης, παρουσία πλήθους κόσμου , πραγματοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά στο Περδικάκι λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού στο γραφικό ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και δεσπόζει σε βουνό πάνω από το χωριό, οι πιστοί υποδέχτηκαν την εικόνα και τα ιερά λείψανα λίγο έξω από το Περδικάκι (στην νεοαναγειρόμενη αίθουσα εκδηλώσεων), απ’ όπου ξεκίνησε πομπή που κατέληξε στο Δημοτικό Σχολείο. Εκεί τελέστηκε δέηση μετ’ αρτοκλασίας, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε οπτικοακουστικός δίσκος, που περιλαμβάνει τον Βίο, τις Διδαχές, τις Επιστολές και τις Προφητείες του Εθναπόστολου, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (παραγωγής του σωματείου Ενωμένη Ρωμηοσύνη και της τηλεόρασης του Αχελώου).

Πραγματικά όπως μπορείτε να δείτε και από τις σχετικές φωτογραφίες, η συμμετοχή του κόσμου είναι αξιοσημείωτη δεδομένου ότι πρόκειται για σχετικά μικρό χωριό. Η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο που εδρεύει στο χωριό και ο οποίος απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από νέους άνθρωπους. Νέους ανθρώπους που με τη δράση τους όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύουν περίτρανα ότι η προσωπική εργασία και πάνω απ’ όλα η ανιδιοτελής αγάπη και προσφορά προς τη γενέτειρα, μπορούν να φέρουν αποτελέσματα αφήνωντας πλούσιο έργο ως παρακαταθήκη για τον τόπο.

Ειδικότερα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο σύλλογος διατηρεί δύο χορευτικά τμήματα( ενηλίκων και παιδιών) στα οποία πραγματοποιούνται μαθήματα κάθε Κυριακή του χειμώνα στο «απομακρυσμένο» Περδικάκι. Επιπλέον, οι νέοι του χωριού κατόρθωσαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την παροχή αφιλοκερδούς εργασίας στις εκδηλώσεις διασκέδασης του συλλόγου, αλλά και την χρηστή και απόλυτα διαφανή διαχείριση των οικονομικών του σωματείου να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό χρηματικό οικονομικό ποσό, το οποίο δόθηκε για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και την κάλυψη μέρους των εξόδων κατασκευής της αίθουσας εκδηλώσεων. Μια αίθουσα που αποτελεί πραγματικό κόσμημα για το χωριό και την γύρω περιοχή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.