Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Πλατυγιάλι: Ελπίδες λόγω…Αράβων ενόσω τα προβλήματα παραμένουν

Πλατυγιάλι: Ελπίδες λόγω…Αράβων ενόσω τα προβλήματα παραμένουν

Στο Πλατυγιάλι βρέθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης για να ενημερωθεί για τα ζητήματα και τα προβλήματα.
Εκεί λοιπόν άκουσε τη Διοίκηση της ΝΑΒΙΠΕ να εκφράζει την ελπίδα πως η κινητικότητα και οι συγχωνεύσεις που έχουν δρομολογηθεί στις Τράπεζες που είναι μέτοχοι της ΝΑΒΙΠΕ, καθώς και η ενδεχόμενη συμμετοχή αραβικών κεφαλαίων στο νέο τραπεζικό σχήμα, ενδεχομένως να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον για επένδυση στη ΝΑΒΙΠΕ, προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της υποδομής και να μετατραπεί σε ένα μεγάλο διακομιστικό κέντρο της Μεσογείου. Βέβαια όσον καιρό οι ελπίδες βασίζονται σε ξένα κεφάλαια (άμεσα ή έμμεσα όπως εν προκειμένω) εν τέλει αποδεικνύονται φρούδες.
Και όσο τα ξένα κεφαλαία δεν έρχονται, τα προβλήματα που άπτονται των ελληνικών κυβερνήσεων –παραμένουν. Παραμένει λοιπόν και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου σύνδεσης με την Ιόνιο οδό, γεγονός που αποτρέπει τους επενδυτές, αφού καθιστά πιο αργή και ακριβή την μεταφορά των προϊόντων. Το πρόβλημα τέθηκε στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι αναγκαίο να δρομολογηθεί ένα σχέδιο ώστε το Πλατυγιάλι να μετατραπεί σε κόμβο μεγάλης στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας. Οι αντικειμενικές δυνατότητες της υποδομής είναι πολλές και μεγάλες και δεν πρέπει να λιμνάζουν» σημείωσε ο Βουλευτής. Μια αναφορά που ακούγεται δεκαετίες τώρα και παραμένει πάντως ευχολόγιο.

Καθησύχασε για το τελωνείο
Στο Πλατυγιάλι ο Ανδρέας Μακρυπίδης είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους του Τελωνείου, οι οποίοι του εξέφρασαν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για τη σκέψη που γίνεται από την Πολιτεία για την υποβάθμισή του. Ο κ. Μακρυπίδης τους ενημέρωσε πως έγιναν παρεμβάσεις από τον ίδιο ώστε το Τελωνείο Αστακού να συνεχίσει να λειτουργεί, και πρόσθεσε πως η παρουσία της υπηρεσίας είναι απαραίτητη και το ενδεχόμενο μελλοντικής αναβάθμισης είναι υπαρκτό αφού η περιοχή λόγω της ΝΑΒΙΠΕ αποτελεί πύλη εισόδου με αυξητική τάση, καθώς και γιατί η λειτουργία Τελωνείου αποτελεί ελκυστικό στοιχείο για τους υποψήφιους επενδυτές που θα ενδιαφερθούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Ευτυχώς υπάρχουν και οι ιδιώτες

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης βρέθηκε και στις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών «ΝΗΡΕΑΣ» στο Πλατυγιάλι όπου συζήτησε με εκπρόσωπο της επιχείρησης καθώς και με τους εργαζομένους. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της εταιρείας που την τοποθετούν σε κορυφαία θέση παγκοσμίως στον κλάδο, με τις εξαγωγές να ξεπερνούν το 70% της παραγωγής. Συζητήθηκε και σχολιάστηκε θετικά και από τις δύο πλευρές η δρομολογούμενη συμφωνία μετακόμισης στο χώρο μεγάλης έκτασης και σύγχρονων υποδομών των αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ξηρομέρου στη Τσαπουρνιά, όπου και θα στεγαστεί το μεγάλο εργοστάσιο που θα συγκεντρώσει τις δραστηριότητες του Ομίλου, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας και την αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας, και κατ’επέκταση θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με αυξημένη ανεργία.
Ο Βουλευτής αναγνώρισε τη συμβολή του «ΝΗΡΕΑ» στην τοπική και εθνική Οικονομία, τονίζοντας και τη καθοριστική παρέμβαση της Διοίκησης της ΕΑΣ Ξηρομέρου, και υπογράμμισε πως τέτοια ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια, με συνεργασία ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τοπικών φορέων, αποτελούν μονόδρομο και παράδειγμα για την τοπική, περιφερειακή και εθνική αναπτυξιακή προοπτική, αφού δημιουργούν πολλαπλά οφέλη και υπεραξία. «Η πολιτεία οφείλει να ενθαρρύνει τέτοια επενδυτικά σχέδια, να τα στηρίζει και να τα υποστηρίζει έμπρακτα αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και προοπτική ανάκαμψης από τη σημερινή ύφεση» τόνισε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.