Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

“Πλευρώνια” με επιτυχία για 14η συνεχή χρονιά

“Πλευρώνια” με επιτυχία για 14η συνεχή χρονιά

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Το Σάββατο 27 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ 2011», που για 14η συνεχή χρονιά διοργανώνει ο Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου.
Ο Σύλλογός μας – συνεπής στο καλοκαιρινό ραντεβού του με τον πολιτισμό και τους φίλους του – διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, Μουσικοθεατρική παράσταση, το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου – Σάββατο 13 Αυγούστου- στον αύλειο χώρο της Αρχαίας Πλευρώνας.
Από νωρίς το απόγευμα ο Αρχαιολογικός χώρος ήταν ανοιχτός για το κοινό, που είχε την ευκαιρία να τον επισκεφτεί και να θαυμάσει την ωραία θέα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν από το Σύλλογό μας οι κ.κ. Λάζαρος Κολώνας, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, τ. Προϊστάμενος Γραμματείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την πολύτιμη προσφορά τους στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Πλευρώνας. Με ειδική πράξη του Δ. Σ. του Λαογραφικού Συλλόγου αναγορεύτηκαν Επίτιμα Μέλη του.
Εμείς – ως Λαογραφικός Σύλλογος – είμαστε ικανοποιημένοι που η Αρχαία Πλευρώνα ήταν ανοιχτή το βράδυ της μοναδικής Αυγουστιάτικης Πανσελήνου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά από επιστολές του Συλλόγου μας στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο την προηγούμενη χρονιά.
Η δεύτερη εκδήλωσή μας έγινε την Κυριακή 21 Αυγούστου και αφορούσε ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας από την κα Βικάτου Ολυμπία, Δρ Αρχαιολόγο – Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η ξενάγηση της κας Βικάτου – γλαφυρή και εμπεριστατωμένη, όπως την χαρακτήρισε η πρώην Λυκειάρχης – Ιστορικός κα Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου – ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Στους μύθους της κυρά- Ρήνης και του Βασιλιά Ανήλιαγου, που όλοι ξέραμε, προσθέσαμε τις Ιστορικές γνώσεις που μας πρόσφερε η κα Βικάτου. Για το Δ. Σ. του Λαογραφικού Συλλόγου ήταν πραγματικά εύσημα αυτό που είπε Μεσολογγίτισσα που διαμένει στην Αθήνα: « Σήμερα πραγματοποιείται ένα όνειρό μου, να ξεναγηθώ στην Αρχαία Πλευρώνα…».
Η τελευταία εκδήλωση για τα «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ 2011» δόθηκε στο Θέατρο του Λιμανιού, το Σάββατο 27 Αυγούστου. Όσοι παραβρέθηκαν διασκέδασαν με τραγούδια από την « Λαϊκή Ορχήστρα της Πάτρας» . Ένα σεργιάνι στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, που ενθουσίασε το κοινό, το οποίο συμμετείχε σιγοτραγουδώντας τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το «Σ΄αγαπώ, γιατί είσαι ωραία», … και χορεύοντας.
Το χορευτικό τμήμα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου με τις χορευτικές φιγούρες του απογείωσε την εκδήλωση. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα παιδιά που συμμετείχαν και τον δάσκαλο τους κο Σπύρο Παλιούρα, ο οποίος μας κατέπληξε με το χορό του.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους χορηγούς μας και τους χορηγούς επικοινωνίας.
Παρά τις όποιες δυσκολίες… ( κι απ΄όπου κι αν προέρχονται), ο Λαογραφικός Σύλλογος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του συνεισφέροντας στα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Κι αυτό, γιατί εμείς προτάσσουμε την αγάπη για το Μεσολόγγι.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την υπόσχεση μιας πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης τον Οκτώβριο.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.