Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Πληγή η λαθροθηρία για τον Αμβρακικό. Νέες συλλήψεις.

Πληγή η λαθροθηρία για τον Αμβρακικό. Νέες συλλήψεις.

Πιο πολλοί είναι οι… λαθροθήρες από τα προστατευόμενα πουλιά στον υγρότοπο του Αμβρακικού! Αυτό απέδειξε η κοινή επιχείρηση που οργάνωσαν ο Φορέας Διαχείρισης του πάρκου μαζί με την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό εννέα ατόμων που κυνηγούσαν παράνομα!
Οι θηροφύλακες και οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης συνέλαβαν αρχικά δυο λαθροθήρες που κυνηγούσαν στη θέση «Ροδιά» στον πυρήνα του πάρκου και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν άδεια κυνηγίου! Ήδη είχαν σκοτώσει κάποια πτηνά, μεταξύ των οποίων και έναν λευκοτσικνιά, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ κατασχέθηκαν τα όπλα και τα θηράματα.
Στη συνέχεια εντοπίστηκαν δυο βάρκες με δυο λαθροκυνηγούς η καθεμία, οι οποίοι κυνηγούσαν φαλλαρίδες –ένα είδος υδρόβιου πτηνού γνωστού και ως «μαυρόκοτα». Ωστόσο, οι επιβάτες τους αντιλήφθηκαν την περίπολο πριν τους πλησιάσει και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Άλλοι τρεις λαθροθήρες στην ίδια περιοχή, αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στους θηροφύλακες και τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο, του οποίου τον αριθμό κράτησε η περίπολος και αναζητούνται για να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

www.protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.