Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Πληρώνει κανονικά, αλλά θέλουν και το σπίτι του προσημειωμένο!

Πληρώνει κανονικά, αλλά θέλουν και το σπίτι του προσημειωμένο!

Έχουν ξεφύγει οι τράπεζες…

Τις εβδομάδες πριν το PSI το κλίμα ήταν υποτονικό. Οι εισπρακτικές εταιρίες είχαν πάρει εντολή να μην ενοχλούν όσους είχαν την… έμπνευση παλιότερα να πάρουν δάνεια. Τώρα όμως και αφού διασφαλίστηκε η διάσωση των τραπεζών έχουμε περάσει στο απέναντι στάδιο. Εκτός της φορτικότητας, που συναγωνίζεται μόνο εκείνη γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών που μπορεί να σας πάρει και 20 φορές σε ένα τριήμερο, επέστρεψαν και οι εισπρακτικές δριμύτερες. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι δανειολήπτες που χρωστούν την τρέχουσα δόση τους και κάποιο υπόλοιπο από πριν και βλέπουν τους δικαστικούς επιμελητές να τους αποδίδουν εξώδικα! Για ποια ποσά; Ακόμα και για 250 ευρώ! Αρκεί να πετύχει ο εκφοβισμός.
Αυτό όμως που συμβαίνει με επιχειρηματία στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου δεν έχει προηγούμενο. Ο άνθρωπος διαθέτει μια επιχείρηση που αρκούσε από μόνη της για να πάρει ένα δάνειο κάποιων χιλιάδων ευρώ, συμβατών όμως με το μέγεθος και την παραγωγή της επιχείρησής του. Το έκανε, υποθήκευσε την επιχείρησή του και έκανε τη δουλειά του. Τίποτε το υπερβολικό δηλαδή.
Όμως η τράπεζα τον ειδοποίησε πριν λίγες μέρες ότι πλέον δεν αρκεί η υποθήκευση της ίδιας της επιχείρησης αλλά πρέπει να προσημειώσει και το σπίτι του! Που είναι τώρα το εξοργιστικό:
Μα στο ότι ο άνθρωπος έχει υπογράψει χαρτιά και συγχρόνως πληρώνει κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις τις δόσεις του! Και παρόλα ταύτα η τράπεζα ζητά άλλες εμπράγματες εγγυήσεις που περιλαμβάνουν προσωπική ακίνητη περιουσία. Τέτοιες καταγγελίες υπάρχουν πάμπολλες σε όλη τη χώρα, καθώς οι τράπεζες αφού είδαν ότι στηρίζονται από το μηχανισμό θέλουν να περιορίσουν την όποια χασούρα και παράλληλα να πιέσουν ψυχολογικά.
Ο επιχειρηματίας(που είναι κάποιος που επιχειρεί από την περιοχή μας, για να μην νομίσει κανείς ότι πρόκειται για κάποιον μεγαλοκαρχαρία) αφού αρχικά πήγε να σκάσει, ,μετά το πρώτο σοκ είναι αποφασισμένος να μην υποκύψει και να υπερασπίσει με ένδικα μέσα ότι υπέγραψε.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.