Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Πλοίο εμπόδιζε το πλοίο της γραμμής να εκτελέσει δρομολόγιο Μύτικας-Καστός

Πλοίο εμπόδιζε το πλοίο της γραμμής να εκτελέσει δρομολόγιο Μύτικας-Καστός

Αδυναμία πρόσδεσης με ασφάλεια στον Καστό του πλοίου «ΧΑΝΙΑ» που εκτελεί την άγονη γραμμή Μύτικας-Καστός λόγω κατάληψης του σημείου πρόσδεσης από άλλο πλοίο

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματατος η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΧΑΝΙΑ» Ν.Χ. 212, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο της άγονης γραμμής από Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας προς Καστό Λευκάδας, με επιβάτες δεκαεννέα (19) ενήλικες και τέσσερα (04) παιδιά, για αδυναμία πρόσδεσης του πλοίου με ασφάλεια στον Καστό, λόγω κατάληψης του σημείου πρόσδεσης από άλλο Ε/Γ-Δ/Γ πλοίο, το οποίο δεν εκτελεί δρομολόγια.

 

Το «ΧΑΝΙΑ» ανέμενε έξω από το λιμάνι, στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας αναζητήθηκαν οι δύο ιδιοκτήτες του πλοίου που παρεμπόδιζε τον κατάπλου.

Απογευματινές ώρες χθες και σε συνεργασία με ιδιοκτήτες άλλων σκαφών, που βρίσκονταν ελλιμενισμένα στην περιοχή, μετακίνησαν τα σκάφη τους και το «ΧΑΝΙΑ προσέδεσε με ασφάλεια σε άλλη θέση από τη συνηθισμένη.

Στη συνέχεια από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του πλοίου, που παρεμπόδιζε τον κατάπλου, ο οποίος αρνήθηκε να μετακινήσει το πλοίο του και προέβαλε αντίσταση.

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, εκεί αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο τοπικό Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας.

lefkada.at

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.