Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Πλοίο προσέκρουσε σε βάθρο πρόσβασης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Στο βάθρο πρόσβασης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου προσέκρουσε σήμερα το πρωί  το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΤΖΕΛΑ» Ν.Π. 9341, κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο με επτά επιβαίνοντες και επτά φορτηγά οχήματα όταν κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου, κόπηκαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι κάβοι πρόσδεσης.

Το πλοίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και στη συνέχεια προσέδεσε και πάλι στην ανατολική προβλήτα Ρίου όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξε εισροή υδάτων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το «ΑΝΤΖΕΛΑ» υπέστη ζημιά στο πρυμναίο άλμπουρο και ρωγμή ενός μέτρου, μεταξύ της ίσαλου γραμμής και του ύψους του χώρου φορτώσεως οχημάτων, καθώς επίσης και στη γέφυρα από το άλμπουρο του πλοίου, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε Φ/Γ όχημα που βρισκόταν στο χώρο φορτώσεως.

Από το Αʼ Λιμενικό Τμήμα Ρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Πάτρας.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.