Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Πλούσιο έργο από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου

Πλούσιο έργο από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου

Συνέντευξη του προέδρου της Γ.Ε.Α. Χρήστου  Θετάκη

Σε πείσμα των χαλεπών οικονομικών καιρών, ο μεγάλος σύλλογος του Αγρινίου, η Γυμναστική Εταιρεία, παράγει πλούσιο πολιτιστικό και αθλητικό έργο. Γι’ αυτό το έργο αλλά και για τη συνολική εικόνα της ΓΕΑ μιλάει στο «Γεγονός» ο πρόεδρος της κ. Χρήστος Θετάκης. Ο κ. Θετάκης αναφέρεται σε κάθε τμήμα διεξοδικά τονίζοντας παράλληλα πως η ΓΕΑ είναι «ένας ανοιχτός σε όλους Σύλλογος». Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ.Θετάκης:
Του Μάκη Γουβέλη

Σχεδόν τελείωσε η χρονιά 2011-2012 στα περισσότερα Τμήματα του Συλλόγου σας. Πως χαρακτηρίζεται τη χρονιά αυτή την άποψη εκπλήρωσης των στόχων σας:
Όσον αφορά τους στόχους και τις επιτυχίες μας ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Περάσαμε όμως μια δύσκολη χρονιά στα οικονομικά, όπως άλλωστε το κράτος και όλες οι οικογένειες.

Πως ξεπερνάτε το οικονομικό πρόβλημα;

Κάθε μήνα, κάνουμε απολογισμό στο Συμβούλιο και με μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να είμαστε «ίσα βάρκα ίσα πανιά» και αυτό το θεωρώ σημαντικό. Παλαιότερα η Γ.Ε.Α. ,που όπως είναι γνωστό είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο, είχε κάποιους χορηγούς, που την βοηθούσαν.

Σήμερα πως έχουν τα πράγματα;

Όπως και εσείς είπατε η Γ.Ε.Α. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και το Διοικητικό Συμβούλιο φυσικά δεν έχει καμία οικονομική απολαβή. Παλιότερα υπήρχαν αρκετοί χορηγοί που βλέποντας την προσφορά του Συλλόγου στην πόλη, έδιναν κάποιες χορηγίες. Τώρα οι χορηγοί είναι λίγοι. Οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις που βοηθούσαν έχουν σταματήσει τελείως. Και όσοι βοηθάνε προσφέρουν λίγα χρήματα, που φυσικά δεν φτάνουν, είναι όμως πολύ σημαντικά για τις εκδηλώσεις του Συλλόγου και πολύ τους ευχαριστούμε.

Ας αφήσουμε τα οικονομικά που είναι μια δύσκολη υπόθεση και ας γυρίσουμε στη δράση της Γ.Ε.Α.Πόσα Τμήματα λειτούργησαν τη χρονιά που πέρασε και τι προσέφεραν;

Λειτούργησαν κανονικά 15 Τμήματα και όλα στον τομέα τους κάνανε πολύ καλή δουλειά και είχαν και πολλές δράσεις και πολλές επιτυχίες. Και δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε οι δράσεις και τα αποτελέσματα που είναι ορατά και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Ποιες ήταν οι προϋποθέσεις γι αυτή την πολύ καλή πορεία του Συλλόγου σας;

Η πολύ καλή συνεργασία-ομαδικότητα που υπάρχει μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η άμεση ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για όλα τα θέματα που απασχολούν την Εταιρεία. Η παρακολούθηση των τμημάτων από τους αρμόδιους εφόρους. Οι εθελοντές που βοηθάνε την Εταιρεία. Τα πολλά μέλη που έχει η Εταιρεία και η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο σύλλογο με την εγγραφή νέων μελών. Η στήριξη από τους Αγρινιώτες γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Οι συνεργάτες δάσκαλοι και προπονητές που δουλεύουν με μεράκι. Στο διοικητικό προσωπικό που καταβάλλει υπεράνθρωπες  προσπάθειες  και τέλος στο εξαιρετικό κτίριο του Συλλόγου μας που προσφέρει σε πολλά τμήματα την άνεση και τη δυνατότητα εργασίας πολύ υψηλού επιπέδου.

Ας αρχίσουμε να μιλάμε για το κάθε Τμήμα, από τον Στίβο που είναι και το πιο δοξασμένο του Συλλόγου. Πως πήγε εφέτος;

Πριν αρχίσουμε για τον Στίβο, πρέπει να πω ότι σε όλα τα Τμήματα κουβεντιάζουμε για να προγραμματίσουμε πως θα ξεκινήσει η νέα σαιζόν. Τώρα για το Στίβο: Παρά του ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει πληρώσει τους προπονητές μας, όπως είναι το σύστημα, από το 2011, αυτοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και σε όλα τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα είχαμε πολλές επιτυχίες. Πρώτες νίκες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Συμμετοχές σε Εθνικές ομάδες και, πολύ καλή βαθμολογία σε πρωταθλήματα, π.χ, πρόσφατα 6η ομαδική θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων. Δηλαδή εξακολουθεί η Γ.Ε.Α. να βγάζει πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, κυρίως στις μικρές κατηγορίες, λόγω ότι στο Λύκειο τα παιδιά σταματάνε γιατί διαβάζουν για το Πανεπιστήμιο.

Να περάσουμε στο Μπάσκετ. Τι έκανε η ομάδα εφέτος;

Εφέτος πήγε πολύ καλά και ανέβηκε κατηγορία. Τώρα προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στις υποδομές, γίνεται μια ανασυγκρότηση του προπονητικού δυναμικού και είμαστε και στον προγραμματισμό του τρόπου λειτουργίας στην νέα σαιζόν.

Κυκλοφορεί μια ιδέα να γίνει μια καλή ομάδα μπάσκετ για το Αγρίνιο με συνένωση των δυνάμεων. Συμφωνείτε;
Εμείς συμμετείχαμε σε αυτές τις κουβέντες πριν δύο χρόνια και δεν ήμασταν αρνητικοί. Αν επανέλθει η ιδέα θα το συζητήσουμε με καλή θέληση. Ήδη έχουμε αποδεσμεύσει παίχτες μας να πάνε σε άλλο Σύλλογο.

Έχετε έναν πολύ καλό Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο που πάντα εντυπωσιάζει. Τι γίνεται εκεί;

Πραγματικά εκεί γίνεται άριστη δουλειά. Εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάρα πολύ μεγάλο δυναμικό. Έχει μια καλή εθελοντική ομάδα χορευτών και χορευτριών που προσφέρει δουλειά, έχει καθιερώσει το ετήσιο σεμινάριο λαογραφίας, ως ένα από τα καλύτερα της Χώρας μας, το τέταρτο εφέτος. Έχει κάνει και μια ακόμη ανανέωση σε Λαογραφικά κοστούμια. Η εφετινή Τελετή Λήξης άφησε εποχή, ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Σήμερα ,που μιλάμε, φεύγει ο Όμιλος για εμφανίσεις σε χορευτικά φεστιβάλ στη Ρουμανία.

Το Τμήμα του Βόλεϊ σε ποια φάση βρίσκεται;

Το Τμήμα αυτό, βρίσκεται σε φάση μεγάλης ανασυγκρότησης, για να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο να ξεκινήσει καλά την καινούργια περίοδο. Εφέτος δεν τα πήγε άσχημα, έχασε την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία στον τελευταίο αγώνα. Συμβαίνουν κι αυτά.

Περνάμε στο Τμήμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Τι έγινε εκεί;

Στο παρελθόν η Γ.Ε.Α. έκανε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με καλλιτέχνες πρώτης γραμμής, που φυσικά είχαν μεγάλος κόστος. Τα δύο χρόνια εμείς προσπαθήσαμε να έχουμε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου αλλά να είναι χαμηλού κόστους. Το καταφέραμε αξιοποιώντας αφιλοκερδώς τους πολύ καλούς ντόπιους καλλιτέχνες που μας τίμησαν και τους τιμήσαμε, όπως καθηγητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας. Κάναμε εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους συλλόγους με πολύ επιτυχία. Γενικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Αν είχαμε οικονομική δυνατότητα, θα μπορούσαμε να καλέσουμε και καλλιτέχνες πανελληνίου επιπέδου να συνεργαστούμε. Αυτό όμως εφέτος ήταν ανέφικτο.

Τα ενοίκια που παίρνετε για εκδηλώσεις άλλων φορέων, καλύπτουν τα έξοδα επαρκώς;

Έχουμε εκδηλώσεις δικές μας και εκδηλώσεις άλλων φορέων. Μέχρι τώρα η Γ.Ε.Α. σπανίως έβαζε εισιτήριο στις εκδηλώσεις της και αυτό της κόστιζε αρκετά και η όλη οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τα λειτουργικά έξοδα της αίθουσας. Η χρήση της αίθουσας έχει κόστος (τεχνικούς, καθαρίστριες, θέρμανση – ψύξη, φωτισμός φθορές)που δεν είναι μικρό. Έτσι εφέτος σε εκδηλώσεις ψυχαγωγίας (π.χ. μουσικές) βάλαμε ένα συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα της αίθουσας. Με το ενοίκιο από τους άλλους φορείς τσίμα – τσίμα συντηρείται αυτό το μεγάλο και πανέμορφο κτίριο για να κοσμεί την πόλη μας, και να γίνονται αξιοπρεπείς εκδηλώσεις και στο μέλλον. Φυσικά όλοι μας ξέρουμε το μεγάλο κόστος συντήρησης πολυκατοικιών, υπηρεσιών και σχολείων της πόλης μας.
Ένα πολύ καλό Τμήμα είναι το εκδρομικό τι γίνεται εκεί;

Πήγαινε πολύ καλά με τις εκδρομές στο εξωτερικό που έκανε παλιότερα. Λόγω της οικονομικής κρίσης, εφέτος ξεκίνησε ένα καινούργιο κομμάτι με μικρούς περιπάτους για να γνωρίσουμε την Αιτωλοακαρνανία που είναι ένας παράδεισος και δεν τον ξέρουμε. Αυτό είχε απήχηση και θα πάει καλά.

Ποια άλλα τμήματα λειτουργούν;

Είναι το Wakeboard που το καλοκαίρι που μας πέρασε εκπροσώπησε τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στο Μιλάνο της Ιταλίας, συμμετέχοντας στην Εθνική ομάδα με πέντε μέλη στα οκτώ που έστειλε η χώρα μας. Είχε καλή εκπροσώπηση και άφησε άριστες εντυπώσεις.

Επίσης φέτος δημιουργήθηκε καινούργιο τμήμα με καλές προοπτικές. Είναι το τμήμα Σκάκι που φιλοδοξούμε να έχει καλή πορεία με τη δημιουργία αγωνιστικής ομάδα που θα παίρνει μέρος σε αγώνες.

Τελευταία άφησα τα λεγόμενα Τμήματα του β΄ Ορόφου. Ποια είναι αυτά;

Είναι το Κλασσικό Μπαλέτο, η Γυμναστική, η Ενόργανη Γυμναστική, οι Πιλάτες, το Χιπ-κοπ, ο Σύγχρονος Χορός και ο Λάτιν χορός. Σε όλα αυτά γίνεται εξαιρετική δουλεία και γι αυτό όλα είναι πολύ δημοφιλή κυρίως στα νέα παιδιά. Πρέπει εδώ να τονίσω το άριστο δυναμικό των δασκάλων μας σε αυτά τα τμήματα, που φαίνεται κάθε χρόνο από την πρόοδο όλων των συμμετασχόντων σε αυτά. Εντυπωσιάζεται κανείς από τα τόσα τμήματα.

Πόσα είναι τα παιδιά και οι μεγάλοι που συμμετέχουν καθημερινά σε αυτά;

Είναι πάνω από χίλια άτομα περίπου, που η Γ.Ε.Α. τους διακινεί καθημερινά τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά, αθλητικά, χορευτικά, γυμναστικά, είτε στο Παπαστράτειο Μέγαρο είτε στο Στάδιο και τα γήπεδα. Πιστεύω ότι είναι πραγματικά μια μεγάλη προσφορά για την πόλη μας.

Συνεργάζεστε με άλλους φορείς της πόλης μας;

Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, με την Χορωδία του Μ.Σ. ΟΡΦΕΥΣ της πόλης, με τον Φιλολογικό Σύλλογο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος και θα συνεργαστούμε σύντομα και με την Αστροφυσική Εταιρεία. Πιστεύουμε στις συνεργασίες των φορέων.

Κλείνοντας αυτήν την κουβέντα μας, πέστε μου τί δίνει δύναμη στο Σύλλογο;

Είμαστε ένας ανοιχτός σε όλους Σύλλογος. Αντλούμε τη δύναμή μας και ηθικά και οικονομικά, από τα μέλη του Συλλόγου μας, στα οποία μπορεί ο καθένας να γραφτεί ελεύθερα, από τους αγρινιώτες γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, στους λίγους σήμερα χορηγούς μας και στην νεολαία μας που στελεχώνει όλα τα Τμήματά μας και μας δίνουν τόσες χαρές. Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε θερμά και τους θέλουμε πάντα κοντά μας. Άλλωστε σε αυτούς ανήκει και ο Σύλλογος.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.