Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ποιες ΜΚΟ στην περιοχή μας διεκδικούν ρόλο στις προσλήψεις

Ποιες ΜΚΟ στην περιοχή μας διεκδικούν ρόλο στις προσλήψεις


Έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς
ΕργασίαςΠοιες ΜΚΟ διεκδικούν 280 εκατ. ευρώ για κοινωνική εργασία

Στη δημοσιοποίηση των φορέων (κυρίως ΜΚΟ) που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία έχουν εξαγγελθεί από τον Μάρτιο, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται για 174 μη κυβερνητικές οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους, ανάμεσα στις οποίες και πολύ γνωστά ινστιτούτα και ιδρύματα και άλλα λιγότερο γνωστά, από δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας, τα ονόματα των οποίων αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο (http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=3&la=1), συμπεριλαμβάνοντας και τη σύνθεση των ΔΣ τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη «πρόκειται για τους φορείς που έχουν υπογράψει συμβάσεις με ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, με άλλους οργανισμούς και ΝΠΔΔ σε όλη την Ελλάδα». Η ανάθεση ή μη εκκρεμεί, καθώς «δεν έχει γίνει η αξιολόγηση ακόμη, δεν έχει πει την τελευταία λέξη η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων σε σχέση με την επιλογή όλων αυτών των φορέων». Βάσει των λεχθέντων Κουτρουμάνη «σε κάθε περίπτωση όλα τα προγράμματα θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια και όλες οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια του ΑΣΕΠ, γιατί αυτό το κεκτημένο που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια, που ουσιαστικά έχει αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένας, έστω και συμβασιούχος, στο Δημόσιο εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, θα το διατηρήσουμε και θα το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω φορείς διεκδικούν μέσω της «Κοινωνικής Εργασίας», 280 εκατ. ευρώ. Οσοι επιλεγούν θα κληθούν να προχωρήσουν στην άμεση υπογραφή συμβάσεων πεντάμηνης απασχόλησης, μηνιαίου επιδόματος 625 ευρώ, για 55.000 ανέργους με παράλληλη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, σε έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών – αθλητικών υποδομών και προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ), ενώ με τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), θα καλυφθούν αντιστοίχως 37.000 άνεργοι και νέοι αγρότες, με επιπλέον 190 εκατ. ευρώ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΜΚΕ-Αρωγή, Γέφυρες στον Κόσμο, Νέστος, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΔΗΩ, ΑΜΚΕ-Πολυνόη, Ρηξικέλευθος, Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Ν. Ηλείας, Ερύμανθος, ΣΟΨΥ Πάτρας, ΚΕΜΟΠ, ΑΜΚΕ-Ιρις, ΑΜΚΕ-Αρωγή, ΚΕΜΟΠ, Αλκυόνη, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ΙΟΑΣ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΜΟΠ, Πράσινο και Μπλε.

Ρεπορτάζ: Φώφη Κορίδη
kerdos.gr, 3/9/2011

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.