Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Ποιοι βουλευτές παραιτήθηκαν από την διεκδίκηση των αναδρομικών τους

Ποιοι βουλευτές παραιτήθηκαν από την διεκδίκηση των αναδρομικών τους

Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές-ευρωβουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Σϋμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από την Αιτωλοακαρνανία παραιτήθηκε της διεκδίκησης των αναδρομικών του ο Αλέξανδρος Μπαλτάς και η Μαίρη Ματσούκα.  Θυμίζουμε ότι αναδρομικά διεκδικούσαν και  Χρήστος Σμυρλής- Λιακατάς, Νίκος Αγγελόπουλος και Γιάννης Βαϊνάς.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:
Ποιοι παραιτήθηκαν της διεκδίκησης
Από τους 150 και πλέον βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη και διεκδικούν αναδρομικά παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, έως σήμερα, μόνο οι 43. Από αυτούς τους 43, οι 17 ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και οι 24 στον χώρο της ΝΔ.

Ειδικότερα, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν οι Λεων. Τζανής, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Μαρία Ματσούκα (ευρωβουλευτής), Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Αλεξ. Μπαλτάς, Δημ. Κουλουριάνος, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης (ευρωβουλευτής) και Χρ. Θεοδώρου.

Από τη ΝΔ παραιτήθηκαν οι Μιχ. Λιάπης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ. Μουτζουρίδης, Γεωργ. Κωνσταντόπουλος, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων. Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεωργ. Καλατζής, Αντ. Φούσας, Ζωή Μακρή, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος, Γιαν. Μανώλης, Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα -Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Δημ. Γαλαμάτης.

Από το ΛΑΟΣ, παραιτήθηκε ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (1996 έως 2004, στο ΠΑΣΟΚ και από το 2009, στο ΛΑΟΣ), ενώ από το ΔΗΚΚΙ ο ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και η χήρα και κόρη του Παν. Κοτσώνη (Συνασπισμός και ΚΚΕ).

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ορισμένοι βουλευτές να έχουν καταθέσει παραιτήσεις και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.