Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

sartzetakis-pakis

Τιμή και δόξα- σε όποιον την έκανε- για την επιλογή ως ΠτΔ του ανθρώπου που τα «μνημόνια» τα έφερε σχεδόν από πάρτη του. Βάζω τη λέξη «μνημόνια» σε εισαγωγικά για να αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, αφού οποιαδήποτε σύμβαση δύο μερών που περιλαμβάνει υποχρεώσεις, όταν καταγράφεται ώστε να υπενθυμίζεται, είναι μνημόνιο(memorandum).

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος  και είδα  πως στο νομό μας υπάρχουν ήδη συμπατριώτες μας που είναι ενθουσιασμένοι, λέει, με το χαρμόσυνο γεγονός. Πώς να μην είναι; Πού θα βρεθεί άνθρωπος ξανά με τέτοια ολύμπια ψυχραιμία όταν ένας φασίστας δέρνει μια γυναίκα να συγκρατηθεί να μη σηκωθεί απάνω και τον σκοτώσει, μια που είναι γνωστό ότι δεν ελέγχει τη δύναμή του; Ο κυρ καθηγητής, όχι ο φασίστας. Αφού στο γνωστό σκηνικό με τον Κασιδιάρη η αμέσως επόμενη επιλογή μετά τον Παυλόπουλο για ΠτΔ θα ήταν μόνο ο Παπαδάκης! Πως δεν το σκέφτηκαν…

Μετά, πού θα βρεθεί άνθρωπος να βάλει από τις πόρτες και τα παράθυρα κάπου 800 χιλιάδες ανθρώπους σχεδόν διπλασιάζοντας το κόστος του κράτους; Πού θα βρεθεί άλλος που οι «αριστεροί» θα ξεχάσουν  ότι έκανε διορισμούς με γιαλαντζί συνεντεύξεις και για γιαλαντζί δουλειές με γιαλαντζί εργασιακές σχέσεις που αργότερα πήραν γιαλαντζί «παρατάσεις»; Πού θα βρεθεί άλλος συνταγματολόγος να έρχεται από μακριά(που θα ‘λεγε κι ο Ζουράρις κι ας μην είναι η φράση του Ζουράρι), από νομικός σύμβουλος μιας εκ των Αγίων Οικογενειών του τόπου; Που να έχει κάνει μια τόσο αποτυχημένη συνταγματική  αναθεώρηση, ομού μετά του Βενιζέλου, στα 2002-2004 αλλά κι άλλη μία χειρότερη εκεί στις αρχές του ’90;

Πού θα βρεθεί άλλος να κοντράρει σε ανικανότητα τον Πολύδωρα τον Βύρωνα, μαζί με τον οποίο δεν μπόρεσαν ούτε τον στρατηγό άνεμο να παλέψουν; Και παρόλα ταύτα να κάνει κάτι τόσο μεγαλειώδες όπως να αφήσει να διαλυθεί η Αθήνα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου; (Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι αυτή η περίοδος είναι εκείνη που τον έκανε τόσο αγαπητό σε τόσο πολλούς και τόσο ετερόκλητους κύκλους).

Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Κανένας! Respect που λένε και οι νεαρότεροι, λοιπόν…(σ.σ. φωτογραφία clopy-paste από frappelections.wordpress.com)

Υ.Γ. Αιδώς Αργείοι μέχρι και τη ζαρντινιέρα θυμίσατε στους κύκλους των διανοούμενων, οι οποίοι προσπαθούσαν με τόσο κόπο να ξεχάσουν.

Υ.Γ. 2 Άμα βλέπεις ότι είναι μαζί σου ο Τζίγγερ να αρχίζουν να σε ζώνουν τα φίδια ότι κάτι κάνεις λάθος. Ή μάλλον να ζώνουν τα φίδια αυτούς που ήρθε η οδηγία από τη Γραμματεία Εσόδων ότι θα πληρώνουν 26% από το πρώτο ευρώ και πάλι. Κανονικότατα.

Υ.Γ.3 Με χαρά είδαμε ότι μας διαβάζουν και στο Μεσολόγγι. Και σοβαροί άνθρωποι και ψεκασμένοι. Όλοι παιδιά κάποιου Θεού είμαστε, ακόμα κι εκείνοι που γελάνε μαζί τους και οι λιγδοπούλες κι οι μακάριοι νομίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι χιουμορίστες.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.