Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Ποιος ρυπαίνει τη Βουλκαρία;

Ποιος ρυπαίνει τη Βουλκαρία;

Καταγγελία της Εταιρείας Προστασίας Τριχωνίδας
“Νεκρά ψάρια στη λίμνη Βουλκαρία –χιλιάδες ψάρια έχουν συγκεντρωθεί στον αύλακα της Κλεοπάτρας, τι συμβαίνει; Ποιος ρυπαίνει τη Βουλκαρία; Ελαιοτριβεία και χοιροτροφεία γύρο από τη Βουλκαρία ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα απόβλητά τους μέσα στη λίμνη;” αναφέρει σε καταγγελία της η Εταιρεία Προστασίας Τριχωνίδας.
Σύμφωνα με την εταιρεία άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ενημέρωσε για νεκρά ψάρια και για ένα παράδοξο φαινόμενο, χιλιάδες ψάρια έχουν βρει καταφύγιο στον αύλακα της Κλεοπάτρας, ένα κανάλι που συνδέει τη λίμνη με το Ιόνιο.
Αναφέρει επίσης Εταιρεία Προστασίας Τριχωνίδας:”Η συγκεκριμένη λίμνη ανήκει στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο “ΦΥΣΗ 2000” και βρίσκεται στο δίαυλο μετανάστευσης πουλιών μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια. Αυτή την εποχή στη λίμνη υπάρχουν Αργυροπελεκάνοι. Επίσης στη Βουλκαρία διαβιούν βίδρες, είδος θηλαστικού που προστατεύεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η διατροφή και των δύο αυτών προστατευόμενων ειδών αποτελείται από ψάρια!!
Απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να βρεθεί η αιτία αυτής της κατάστασης πριν το φαινόμενο πάρει καταστροφικές διαστάσεις και καταστεί μη μη αναστρέψιμο! “

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.