Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί τρόποι να μην φύγει το Πανεπιστήμιο υπάρχουν;

panepistimioagrinioΣτη διαδρομή του ακαδημαϊκού βίου, είναι η πρώτη φορά που λόγω άλλων προτεραιοτήτων, τον πρώτο λόγο για τα Πανεπιστήμια δεν έχει ένας κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός αλλά οι ακαδημαϊκές κοινότητες με την στενή έννοια του όρου.

Αυτές αποφασίζουν εσωτερικά για την πορεία τους σε επίπεδο μικρόκοσμου, χωρίς καμιά συγκριτική προσέγγιση καταστάσεων σε άλλα επαρχιακά ΑΕΙ.

Και πως να μη δράσουν έτσι, όταν δρουν υπό  ορφανή πολιτική βούληση που στο χειρότερο σενάριο θα “νίψει τας χείρας της”, όταν τεθεί το  θέμα μεταφοράς των τμημάτων -που για αυτή “δεν έχει ακόμα τεθεί”.

Το Υπουργείο είναι το τελευταίο ανάχωμα για να εμποδιστεί εσωτερικά μια πόλη να χάσει το Πανεπιστήμιο της, επειδή υπάρχουν πρόσκαιρες τάσεις.

Και μπροστά σε όλο αυτό στο δημόσιο λόγο τους λεκτικά  διατυπώνουν την αντίθεση τους στο Αγρίνιο παρατάξεις δημοτικές ή δημόσια πρόσωπα  που δεν έχουν πολιτική σχέση με την τωρινή κυβέρνηση. Όλοι οι άλλοι είτε σιωπούν είτε βάζουν” αν” και “αστερίσκους” και μετά ζητούν την αυτονόητη παραμονή των ΑΕΙ στο Αγρίνιο.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Τόσοι απλοί Αγρινιώτες και Αιτωλοακαρνάνες πολίτες ψήφισαν ή  δίνουν ανοχή ή υποστήριξη στην τωρινή κυβέρνηση…οι ίδιοι  απλοί Αγρινιώτες και Αιτωλοακαρνάνες θέλουν να μείνει το Πανεπιστήμιο….γιατί τόσο δυσανάλογη κινητικότητα σε κεντρικό  πολιτικό επίπεδο; Ναι, έχουν γινει δημόσιες τοποθετήσεις και κάποιες πρωτοβουλίες έως τώρα. Αλλά δεν φτάνουν αυτές.

Γιατί ο απλός κόσμος με την συγκεκριμένη πολιτική επιλογή (που είναι και πλειοψηφία), να είναι εκτεθειμένος στην τοπική κοινωνία  σε σιωπές και αστερίσκους  για ένα τόσο σοβαρό τοπικό θέμα όπως το Πανεπιστήμιο;

‘Όσο καλή διάθεση μπορεί να έχει ένα δημοτικό συμβούλιο ή οι φορείς, μπορούν απλά να πιέσουν, όχι όμως να πάρουν και αποφάσεις. Τα ψηφίσματα δεν φτάνουν.

Αλήθεια θα γίνουν άλλες κινήσεις εντός ακαδημαϊκής κοινότητας ή εντός Υπουργείου Παιδείας  που έχουν και ουσιώδη αποτελέσματα; Ή θα σφυρίξουμε και εκεί αδιάφορα;

Άγριος

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Μεσολογγιτης

  Οταν θα παει το πανεπιστημιο στην Πατρα, μετα θα βγαλει ο Δημος Αγρινιου ενα δακρυβρεχτο δελτιο τυπου, να πει ‘ο αγωνα συνεχιζεται’ (τον επομενο αιωνα).
  Οι τοπικοι φορεις, μπορει να κανουν τα μπανια τους στη Λευκαδα, και Σαββατα και Κυριακες, η πολυ δουλεια τρωει τον αφεντη ρε αδερφε!
  Οι βουλευτες δεν χρειαζεται να πουν κατι, γιατι ετσι κι αλλιως, και φωτια να σας βαλουν, θα τους ξαναψηφισετε!
  Ευγε!
  Καληνυχτα Αγρινιο, καληνυχτα Αιτωλοακαρνανια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.