Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Πολιτικό μνημόσυνο – συλλαλητήριο στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου

Πολιτικό μνημόσυνο – συλλαλητήριο στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤ.ΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣΤο περασμένο Σάββατο έλαβε χώρα το πολιτικό μνημόσυνο – συλλαλητήριο στην μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της Χωροφυλακής στις 8 Σεπτέμβρη του 1962. Το πολιτικό μνημόσυνο διοργάνωσε η  Γραμματεία ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία από τον Σπύρο Κοτοπούλη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων νομού Αιτ/νίας Ο.Α.Σ. και κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Π.Α.ΣΥ, από τον Καραΐσκο Γιώργο και του Δημητρουλή Γιώργου εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α.)

Στην κεντρική του ομιλία του ο Σπύρος Κοτοπούλης αναφέρθηκε στην καταστροφική πολιτική του κεφαλαίου και την αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί…«Σήμερα που η πολιτική του κεφαλαίου δείχνει τον πραγματικό της εαυτό απέναντι στον λαό που όταν σηκώνει κεφάλι απαντά με ΜΑΤ, καταστολή, βία, αγροτοδικεία και αξιοποιώντας ακόμη και την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να καθυποτάξει και να φοβίσει το κίνημα, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία η απάντηση να είναι αγωνιστική. Με στόχο κάθε πολιτική διαχείρισης της κρίσης, αφού διαχείριση και τα μονοπώλια στην εξουσία σημαίνει και άλλα βάρη στην πλάτη του λαού και άλλη εξαθλίωση, για να βγει ανέπαφο το κεφάλαιο»

Από το βήμα κάλεσε τους μικρομεσαίους παραγωγούς αγρότες να τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιστή «με συσπείρωση και αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, την ΚΑΠ και την ΕΕ ώστε να διαδηλώσουν την απόφασή μας να συνεχίσουμε, με μπροστάρη την Π.Α.ΣΥ., να δώσουμε στην πάλη μας ουσιαστικό διεκδικητικό περιεχόμενο και σαφή προοπτική».«Απέναντι στις απειλές, εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, για άμεση και γρήγορη εφαρμογή των σκληρών, αντιλαϊκών της μέτρων, που φτάνουν ακόμα και στις μειώσεις των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων των 360 ευρώ/μήνα, απαντάμε αποφασιστικά με  οργανωμένη ανυπακοή σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή, με απειθαρχία και ρήξη με την πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους μεγαλέμπορους»

Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη “δολοφονική Χρυσή Αυγή”.Κάλεσε “τους αγρότες, την εργατική τάξη και το λαό, οργανωμένα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα σωματεία, από το ταξικό εργατικό κίνημα, την Π.Α.ΣΥ., από τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και χωριό να απομονώσουν τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής”. “Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά γιατί είναι εχθροί του λαού μας, τσιράκια” όπως σημείωσε του καπιταλισμού και των εργοδοτών. Καταδίκασε τη μαφιόζικη και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Τόνισε ότι αποτελούν μακρύ χέρι του κεφαλαίου, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών.Χαρακτηριστικά ανέφερε: « Οι σημερινοί Χρυσαυγίτες είναι ιδεολογικοί απόγονοι των δολοφόνων του Μήτσου Βλάχου…»

MHΤΣΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟ 1962

ΦΥΛΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1962

ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΜΗΜΟΣΥΝΟ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤ.ΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Α.Σ. ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ.ΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ

Ο ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΙΚΡΟΣ Ε. ΜΠΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΟΣΥΛΕΥΤΗΚΕ-1962

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑΝ ΟΔΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΑΙΤ.ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ

O MHTΣΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.