Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Πολιτιστική Βιβλιοθήκη στη “Διέξοδο”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παράρτημα του Ιστορικού  της Μουσείου  εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ.

 Μία νέα εστία πολιτισμού γεννιέται στo Mεσολογγι, μέσα από τα σπλάχνα της «Διεξόδου». Πρόκειται για μια πολιτιστική βιβλιοθήκη που ξεκινάει την λειτουργία της με δύο χιλιάδες  ανεκτίμητης αξίας «ψυχές» βιβλίων, μέσα σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο. Σε ένα  εξαιρετικό κτίσμα του 1868, με πάμπολλα  στοιχεία του παλιού  Μεσολογγίου σε κάθε  του γωνιά.

Το μοντέρνο βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το κλασσικό και ταυτόχρονα η ζεστασιά του φιλοδοξεί να κερδίσει τους βιβλιόφιλους, τους ερευνητές   και τους  μελετητές  που ενδιαφέρονται  είτε για την ιστορία της Ιερής Πόλης που είναι ο  ένας  τομέας προσανατολισμού της βιβλιοθήκης είτε για οποιοδήποτε βιβλίο σχετίζεται με Μουσεία, Πινακοθήκες, Αρχαιολογικούς χώρους, Καλλιτέχνες, Μουσική, Χορό, Θέατρο, Κινηματογράφο, Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Φωτογραφία, Διαφήμιση, Διακόσμηση, Αρχιτεκτονική, Αγιογραφία, Περιβάλλον ή λευκώματα Τέχνης και Πόλεων, ενώ  στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί  και τμήμα  πολιτιστικών αρχείων καθώς και εικαστικών εργαστηρίων.

Η επετειακή χρονιά των 15 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου Λόγου & Τέχνης «Διέξοδος», σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη δραστηριότητά της που την έχει καθιερώσει σαν φάρο Πολιτισμού στη Δυτική Ελλάδα  και αναγνωρίσιμη σε ολόκληρη τη χώρα,  έρχεται να προσθέσει έναν όροφο πολιτισμού στην Ιερή  Πόλη, με την λειτουργία της Πολιτιστικής αυτής βιβλιοθήκης – παράρτημα του Ιστορικού της Μουσείου, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Ιουνίου και ώρα 8.30 το βράδυ . στο ανακαινισμένο πέτρινο κτήριο της οδού Ράγκου 5  στο  Μεσολόγγι από τον λογοτέχνη και θεατρολόγο Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.