Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Πολλά τα προβλήματα στo Κ.Υ. Μύτικα.

Αποδέκτες φριχτών παραπόνων έχουμε γίνει τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μύτικα. Τα παράπονα εστιάζονται στη παντελή έλλειψη γιατρών (αυτή την στιγμή μόνο ένας γιατρός έχει μείνει μετά την αποχώρηση των αγροτικών γιατρών!!!) και στην προβληματική λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Με 15-20 νούμερα που δίνονται ημερησίως, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν και να γράψουν τα φάρμακα τους οι από τα άγρια χαράματα στημένοι στην είσοδο του Κέντρου Υγείας ασθενείς. Αστακό, Βόνιτσα. Λευκάδα, Αγρίνιο και αλλού αναγκάζονται να καταφεύγουν οι άνθρωποι για να μπορέσουν να γράψουν τα φάρμακα τους. Αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση έχει δημιουργήσει και δυσάρεστα περιστατικά στο Κέντρο Υγείας όπως έχουμε πληροφορηθεί.
Εμείς θα απευθυνθούμε στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά ως αντικειμενικά υπεύθυνο για την κατάσταση στο Κ.Υ. Μύτικα αλλά και ως τοπικό βουλευτή που γνωρίζει τη περιοχή αλλά και σε όποιον άλλο έχει λόγο στην λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα, δηλαδή το διευθυντή του Νοσοκομείου Αγρινίου, το διευθυντή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, τον διευθυντή του Κ.Υ. Μύτικα. Γιατί αυτή η κατάσταση κ. Υπουργέ; Γιατί δεν υπάρχουν γιατροί στο Κέντρο Υγείας Μύτικα; Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο πληθυσμός του Μύτικα αυξάνει όπως και της γύρω περιοχής και των νησιών Κάλαμου και Καστού. Με ένα γιατρό θα είναι όλο το καλοκαίρι το Κέντρο Υγείας Μύτικα; Γιατί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι τόσο προβληματική στο Κέντρο Υγείας Μύτικα; Τι φταίνε άνθρωποι μεγάλης ηλικίας να στήνονται από το πρωί για μία θέση στον ήλιο του μαγικού χαρτιού για να γράψουν τα φάρμακα τους; Τι έχετε πράξει για να λύσετε το θέμα, για το οποίο πληροφορούμαστε ότι είστε γνώστης εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα κάνατε και επί τόπου επίσκεψη μέσα στο 2012; Γιατί αυτή η αδιαφορία;
Κύριε Υπουργέ, λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα και λύσετε επιτέλους το θέμα γιατί θα φτάσουμε στο σημείο να πούμε στο τέλος, «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε!!!».
mytikaspress.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.