Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Πολλές επενδυτικές προτάσεις…

Πολλές επενδυτικές προτάσεις…

Ναύπακτος62 επενδυτικές προτάσεις από Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό που στοχεύουν στην ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας, επαγγελματικής και ψυχαγωγικής σχετικά με τα ύδατα της περιοχής, κατατέθηκαν στην Αιτωλική Αναπτυξιακή.

Ο συνολικός αριθμός των προτάσεων που κατατέθηκαν στην Αιτωλική Αναπτυξιακή ήταν 71, προϋπολογισμού 11.074.989,74 € και αφορούσαν κάθε τομέα ιδιωτικών και επενδυτικών επενδύσεων. Η τελική προθεσμία ήταν η περασμένη Κυριακή.

Για το τοπικό πρόγραμμα που αφορά την αειφόρο ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών κατατέθηκαν 62 προτάσεις προερχόμενες, προϋπολογισμού 8.082.561,80 €. Ταυτόχρονα κατατέθηκαν και 9 συνολικά προτάσεις για το πρόγραμμα «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader», προϋπολογισμού 2.992.427,95 €. Στην περίπτωση αυτή υπήρξε κάλυψη από τις προτάσεις της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης κατά 111,75%, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στο προηγούμενο τοπικό πρόγραμμα, περί αειφόρου ανάπτυξης αλιευτικών περιοχών, κατά 221,16%.
Η διαθέσιμη δημόσια κρατική δαπάνη στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης αλιευτικών περιοχών αγγίζει τα 4.618.839,41 €. Είκοσι επτά προτάσεις κατατέθηκαν από αλιευτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και από ιδιώτες αλιείς του Μεσολογγίου, επτά από το Αιτωλικό και εικοσιοκτώ από τη Ναύπακτο.
Ειδικότερα, υπήρξαν επτά προτάσεις που είχαν ως αίτημα τον αλιευτικό τουρισμό, τρεις στόχευαν στην μεταποίηση και την τυποποίηση αλιευτικών προϊόντων, όπως για το πασίγνωστο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και οκτώ εξ αυτών αφορούν τις θαλάσσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Οι υπόλοιπες εκ των εξήντα δύο προτάσεων αφορούσαν και άλλες υποκατηγορίες του κλάδου. Σημαντικές πιθανότητες υπάρχουν για την χρηματοδότηση των προτάσεων που αφορούν τον αλιευτικό τουρισμό, μορφή τουρισμού που πλέον έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σε ολόκληρη την Ελλάδα αν και ακόμη είναι σε εμβρυακή μορφή.
Το πλάνο που υπάρχει είναι η ανάπτυξη τόσο της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου – Αιτωλικού όσο και η περιοχή της Ναυπάκτου σε συνάρτηση με την αλιεία. Η Αιτωλική Αναπτυξιακή στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα θα προωθήσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να εγκριθούν όποιες πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας.

Κων/νος Χονδρός

www.sinidisi.gr-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.