Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Πολλοί εθελοντές παρακολούθησαν την ημερίδα για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου

Πολλοί εθελοντές παρακολούθησαν την ημερίδα για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου

Περισσότεροι από 100 εθελοντές παρακολούθησαν χθες (Τετάρτη) την ημερίδα σχετικά με τις συνέπειες και την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου και τις τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού ατόμων λόγω σεισμού, η οποία διοργανώθηκε στο Μεσολόγγι από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Νικολάου Νικολόπουλου. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Αγγελόπουλος οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής, αναπτύσσοντας και εξειδικεύοντας θέματα σχετικά με την εμφάνιση του σεισμού, την εξέλιξη του φαινομένου και τις συνέπειες του.

Επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τους εθελοντές για την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, για τις τεχνικές διάσωσης και τις μεθόδους απεγκλωβισμού ατόμων και μετέφερε εμπειρίες του και διδάγματα από την πολύχρονη παρουσία του σε διασώσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στην ημερίδα συμμετείχαν τα Τμήματα Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπάκτου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου, η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου καθώς και αρκετοί εθελοντές πολίτες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.