Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Πολυήμερες εκδρομές: Οι μαθητές "ψηφίζουν" εξωτερικό

Πολυήμερες εκδρομές: Οι μαθητές "ψηφίζουν" εξωτερικό

Το 2ο Λύκειο Αγρινίου είναι ένα από τα σχολεία που επέλεξε φέτος να πραγματοποιήσει πολυήμερη εκδρομή στο εξωτερικό στα πλαίσια των Πολιτιστικών του Δραστηριοτήτων .Συγκεκριμένα επέλεξε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα :
« Η εξέλιξη των θετικών επιστημών την περίοδο της Αναγέννησης »
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τετραήμερη επίσκεψη – εκδρομή μαθητών και εκπαιδευτικών στο Παρίσι , όπου συμμετείχαν 54 μαθητές της Β΄ Λυκείου και 6 συνοδοί καθηγητές .
Στο Παρίσι δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να επισκεφτούν τα σημαντικά Μνημεία και Μουσεία της Γαλλικής πρωτεύουσας , όπως το Λούβρο , το Ανάκτορο των Βερσαλλιών και το μουσείο των θετικών επιστημών La – Villete . H εκδρομή ολοκληρώθηκε με διασκέδαση στον μαγικό κόσμο της Disneyland την τελευταία μέρα παραμονής στη Γαλλία .

Το εν λόγω σχολείο βέβαια δεν είναι το μόνο. Πλέον αγαπημένος προορισμός των μαθητών είναι το εξωτερικό καθώς το κόστος δεν διαφέρει και πολύ από μια “εγχώρια” εκδρομή. Βέβαια πολλές από τις εκδρομές αυτές γίνονται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Comenius. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείο Παιδείας που αφορούν τις πολυήμερες εκδρομές:


· Οι πολυήμερες εκδρομές της Γ΄ Λυκείου πραγματοποιούνται κατά 52% σε προορισμούς του εσωτερικού (με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Κέρκυρα) και κατά 48% σε προορισμούς του εξωτερικού (με δημοφιλέστερους την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία).

· Συγκεντρωτικά, οι πολυήμερες εκδρομές όλων των τάξεων της Δ.Ε. (διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες) πραγματοποιούνται κατά 76% σε προορισμούς του εσωτερικού (με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά) και κατά 24% σε προορισμούς του εξωτερικού (με δημοφιλέστερους την Ιταλία και την Ισπανία).

· Οι μετακινήσεις των μαθητών της Δ.Ε. εκτελούνται στην πλειοψηφία τους με λεωφορείο (131.623 μαθητές) και ακολουθούν οι μετακινήσεις με αεροπλάνο (27.935 μαθητές), με πλοίο (27.721 μαθητές) και με τρένο (6.159 μαθητές).

( Το αεροδρόμιο πάντως του Ακτίου δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πολυήμερες εκδρομές.)

· Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο λαμβάνουν χώρα οι μετακινήσεις των μαθητών της Δ.Ε. είναι από τις 22 Φεβρουαρίου 2010 έως τις 31 Μαρτίου 2010. Οι περισσότερες μετακινήσεις πραγματοποιούνται στα μέσα Μαρτίου 2010 και συγκεκριμένα από τις 11 Μαρτίου 2010 έως τις 23 Μαρτίου 2010.


1. Στοιχεία που αφορούν στην προτίμηση μαθητών και σχολείων ως προς το μέσο μετακίνησης στον τόπο προορισμού τους .

Α. Σχολεία ανά μέσο μετακίνησης.

Μέσο

μετακίνησης

Αεροπλάνο

Λεωφορείο

Πλοίο

Τρένο

Σύνολο

σχολείων

665

2750

649

104

2. Στοιχεία αναφορικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς των μαθητών που πραγματοποιούν πολυήμερες εκδρομές.

ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23%

ΙΤΑΛΙΑ

17%

ΙΣΠΑΝΙΑ

14%

ΤΣΕΧΙΑ

9%

ΡΟΔΟΣ

9%

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

7%

ΚΕΡΚΥΡΑ

7%

ΓΑΛΛΙΑ

5%

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2%

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

2%

ΠΑΤΡΑ

1%

ΡΕΘΥΜΝΟ

1%

ΑΘΗΝΑ

1%

ΒΟΛΟΣ

1%

ΤΟΥΡΚΙΑ

1%

3. Στοιχεία που αφορούν στους δημοφιλέστερους προορισμούς των μαθητών που πραγματοποιούν διήμερες, τριήμερες και πολυήμερες εκδρομές.

ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17%

ΑΘΗΝΑ

15%

ΧΑΝΙΑ

9%

ΙΤΑΛΙΑ

9%

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

7%

ΙΣΠΑΝΙΑ

7%

ΒΟΛΟΣ

6%

ΤΣΕΧΙΑ

5%

ΡΟΔΟΣ

5%

ΚΕΡΚΥΡΑ

5%

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

4%

ΝΑΥΠΛΙΟ

4%

ΓΑΛΛΙΑ

3%

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

2%

ΣΥΡΟΣ

1%

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

1%

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.