Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Πολύτιμα νομίσματα της Αιτωλικής Συμπολιτείας πωλούνται στο Internet!


Τα νομίσματα που βλέπετε παραπάνω είναι ιστορική κληρονομιά του τόπου μας. Όχι, οι εικόνες που βλέπετε δεν είναι από κάποιο μουσείο άλλα από παγκόσμια ιστοσελίδα αγορών στο Internet, το πασίγνωστο e-bay.com.
To πρώτο λοιπόν που βλέπετε έχει ως “έδρα” μια περιοχή της Νέας Υόρκης ( προφανώς εκεί βρίσκεται ο πωλητής του). Απεικονίζει τον Καλυδώνιο Κάπρο και κεφάλι Αιτωλού άνδρα, χρονολογείται από το 195 πχ και είναι ασημένιο.
Μπορεί κάποιος να το αγοράσει με ..500 δολλάρια(!).
Το δεύτερο απεικονίζει την Αθηνά με τον Ηρακλή. Πιο..οικονομική λύση, χάλκινο μεν, πιο παλιό δε ( περίπου 279-168) και..πιο οικονομικό ( στα 35 δολλάρια). Μπορείτε να το βρείτε στο..Las Vegas!
Το μόλις 19 χιλιοστών τρίτο νόμισμα με τη κεφαλή του Απόλλων είναι μια..πιο οικονομική λύση, μόλις με 5 δολλάρια ( είναι πιο μικρό ίσως για αυτό και..”απαντάται” στη Φλώριντα των ΗΠΑ), ενώ στα 35 δολλάρια είναι και το τέταρτο..(βάση πώλησης..το Μόναχο της Γερμανίας)
Να λοιπόν που καταλήγουν αρχαιολογικοί θησαυροί, όταν επιτήδειοι τα εμπορεύονται στο εξωτερικό. Είναι πραγματικά λυπηρό..

Για να δείτε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ..

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Απορο ο κάθε πολιτισμός δε φέρει το δικό του αρχαίο νόμισμα; Τότε γιατί Ανακατεβοιν άλλους πολιτισμούς με των Αιτωλών; Γιατί άλλους πολιτισμούς τους παρουσιάζουν ος ελληνικούς; Αφού το κάθε αρχαίο ξεχωρίζει μονοτου άλλα σύμβολα ο ένας, άλλα σύμβολα ο άλλος πολιτισμός

  2. Ανώνυμος

    Η Αιτωλία με την Ακαρνανία φέρουν τών ίδιο πολιτισμό; τότε γιατί δέν παρουσιάζουν τόν κάθε πολιτισμό ξεχωριστά; Αφού εάν ήταν όλοι ένας πολιτισμός στά αρχαία αντικείμενα θα ήταν όλα Αιτωλών με τα ίδια σύμβολα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.