Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Πολύ κράξιμο στη… Φρικηπαίδεια για το Αγρίνιο!

Πολύ κράξιμο στη… Φρικηπαίδεια για το Αγρίνιο!

Σε τούτη τη διεύθυνση: http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF μπορείτε να πάρετε κάποιες εντελώς διαφορετικές πληροφορίες για το Αγρίνιο αρκεί να μην παρεξηγείστε εύκολα και να έχετε ανεβασμένο το δείκτη αυτοσαρκασμού. Εδώ θα διαβάσετε πως θα μας έβλεπε κάποιο χαλασμένο μυαλό που θα ήθελε με κάθε τρόπο να μας «κράξει».
Για όσους δεν το γνωρίζουν η Φρικηπαίδεια είναι μια…κακή (ή κακιασμένη) διασκευή της Βικιπαιδείας ή Wikipedia που είναι ένας παγκόσμιος ιστότοπος με μεγάλη απήχηση και στον οποίο οι ίδιοι οι επισκέπτες δημιουργούν τα άρθρα για όλα τα ονόματα και τις λέξεις που υπάρχουν σε κάθε λεξικό. Wiki (προφέρεται βίκι ή γουίκι) είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί τις σελίδες του. Σε ένα wiki, διάφορα άτομα μπορούν να γράφουν μαζί (όχι ταυτοχρόνως). Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου. Αν ένα άτομο κάνει κάποιο λάθος, το επόμενο μπορεί να το διορθώσει. Μπορεί επίσης να προσθέσει κάτι νέο στην σελίδα, πράγμα που επιτρέπει την συνεχή βελτίωση και ενημέρωση. Επίσης στα wiki μπορεί να γίνεται συζήτηση. Σε ορισμένα wiki όπως η Βικιπαίδεια, μάλλον το διασημότερο wiki, υπάρχουν οι σελίδες συζήτησης γι’ αυτό, αλλά σε άλλα wiki, συζήτηση μπορεί να γίνεται σε όλες τις σελίδες. Ο σκοπός και οι κανόνες είναι διαφορετικοί σε διάφορα wiki. Για παράδειγμα σκοπός της Βικιπαίδειας είναι να γραφούν άρθρα που σχηματίζουν μια εγκυκλοπαίδεια. Ε, η Φρικηπαίδεια είναι μια προσπάθεια διακωμώδησης όλου αυτού ή και απαξίωσής του, μαζί με μπόλικο κράξιμο σε ότι είναι διαθέσιμο. Η διαδικασία όμως είναι ίδια.

Ας επανέλθουμε όμως στο Αγρίνιο, με μερικά αποσπάσματα:
«Η ρυμοτομία του Αγρινίου έχει κάνει τους πολιτικούς μηχανικούς του ΕΜΠ να σκίσουν τα πτυχία τους ομαδικώς. Εκεί θα βρείτε από χαμόσπιτα μέχρι βίλες καθώς η τάση για επίδειξη νεοπλουτισμού είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ της πόλης. Οι φυσικές ομορφιές που μπορεί να διαθέτει είναι τόσο καλά κρυμένες που δεν τις γνωρίζει κανείς».
Ή το : «Η διασκέδαση στο Αγρίνιο είναι το δεύτερο αγαπημένο σπορ των κατοίκων της. Κάθε στενό και καφετέρια, κάθε πεζοδρόμιο και σκυλάδικο. Ό,τι θέλετε υπάρχει». Ακόμη: «Οι Αγρινιώτες ξεχωρίζουν από την κόκκινη μούρη, την πρησμένη μύτη (αποτέλεσμα της συνεχούς οινοποσίας) και τα σάπια δόντια καθώς η λέξη ‘οδοντίατρος’ είναι τελείως άγνωστη στην πε»ιοχή»
Επαναλαμβάνουμε διατηρήστε τη ψυχραιμία σας και αναζητήστε τρόπους να επικοινωνήσετε με τον ιστότοπο. Τα όσα περιέχονται μέσα δεν είναι αλήθεια, αλλά φαίνεται να έχουν γραφτεί από το χέρι κάποιου που έχει περάσει κάποια στιγμή από την πόλη, ίσως υπό την επήρεια ουσιών ίσως περιμένοντας να βρει κάτι άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύφος γραφής είναι πάνω κάτω το ίδιο για όλες τις πόλεις που υπάρχουν μέσα στον κατάλογο.
Εδώ αρχίζει η τοπική περηφάνεια. Το Αγρίνιο είναι η μόνη πόλη της Περιφέρειας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της ιστοσελίδας, ούτε καν η Πάτρα δεν υπάρχει! Επίσης μη νομίζετε ότι είναι καταχωρημένες όλες οι πόλεις της χώρας. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ακόμη η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Τρίπολη, η Καλαμάτα, η Άρτα όλες πόλεις που…διασύρονται από τους δημιουργούς του Frikipedia. Δεν έχει εξηγηθεί π.χ. γιατί δεν είναι μέσα πόλεις όπως ο Πύργος ή η Αμαλιάδα. Γιατί είναι η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και όχι η Λάρισα ή ο Βόλος. Γιατί δεν είναι η Μύκονος ή το Ηράκλειο, τα Γιάννενα κ.ο.κ. Ή, μάλλον, υπάρχει εξήγηση και αυτή είναι ότι οι «προηγμένοι» γράφουν για τους πιο «βλάχους».
Παρόλα ταύτα ποτέ δεν είναι αργά. Αν είστε Αγρινιώτης και σας τσαντίσουν όσα διαβάσετε μπορείτε να μπείτε και να γράψετε για τη δική σας «αγαπημένη» πόλη. Ξεκινήστε άμεσα.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.