Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Πολύ μεγαλύτερα τα προβλήματα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί

Πολύ μεγαλύτερα τα προβλήματα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί

Ίσως το επόμενο βήμα για το διευρυμένο Αγρίνιο, μετά τις καταστροφές που υπέστη ο Δήμος και σας έχει περιγράψει ήδη το agrinionews, να είναι η κήρυξη του Δήμου ως πληγέντος από θεομηνία. Κι αυτό γιατί τώρα, αργά αλλά σταθερά, αρχίζει να φαίνεται το μέγεθος των όσων συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σημειωτέον, ότι και τα κεντρικά ΜΜΕ δεν έχουν αποτυπώσει ακόμη την πραγματική εικόνα ενώ έχουν γίνει μόνο κάποιες αναφορές «για σοβαρά προβλήματα σε Άρτα, Αγρίνιο, Πρέβεζα κλπ». Ίσως γιατί δεν υπήρξε νεκρός όπως στη Λευκάδα που έκανε μερικά από αυτά να κάνουν αναφορά.

Η πραγματικότητα λοιπόν λέει τα εξής: Υπάρχει το καταγεγραμμένο σήμα από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας  προς τους φορείς στο Αγρίνιο για «ακραία και επικίνδυνα φαινόμενα» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όπως υπήρξε και σήμα για μικρότερης έντασης μεν, εντονότατα δε, για τις βραδινές-νυχτερινές ώρες το βράδυ της Τρίτης. Αυτό και μόνο μπορεί να αποδειχτεί ένα σοβαρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των τοπικών αρχών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε «πάλι καλά» για το αποτέλεσμα των ζημιών που όμως είναι σαφώς μεγαλύτερες από τα κομμένα δέντρα στο Πάρκο ή τον ευκάλυπτο που έπεσε στα Δικαστήρια κοντά ή τα αιωνόβια δέντρα που ξεριζώθηκαν στη Λεύκα και την Αβόρανη.

 Εδώ είναι προφανές ότι κάτι πολύ μεγάλο χτύπησε την περιοχή με αποτέλεσμα στα όρια Αβόρανης- Αγρινίου να διαλυθεί σπίτι που χτίστηκε πριν από 5 μήνες! Τεράστια είναι και τα προβλήματα σε στέγες σε όλη την περιοχή ενώ ίσως η αποτίμηση των ζημιών παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση όταν θα γίνουν οι τελικές εκτιμήσεις σε μονάδες, κτηνοτρόφους αλλά και πολύ γνωστές επιχειρήσεις της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ιδιώτες περιμένουν την τελική αποτίμηση καθώς οι ζημιές τους είναι ανυπολόγιστες και θέλουν να έχουν δικό τους πόρισμα πριν ζητήσουν τα προβλεπόμενα…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση έκθεσης αυτοκινήτων όπου αποκολλήθηκε(!) η κεντρική τζαμαρία καταπλακώνοντας πολλά αυτοκίνητα. Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά ανεπιβεβαίωτα κυκλοφορούν στην πιάτσα όπως και πολλά που εταιρίες κάνουν ότι μπορούν ώστε να μην βγουν πριν υπάρξει κάποιο τελεσίδικο πόρισμα.

Οι μόνοι που κάνουν χρυσές δουλειές είναι εκείνοι με τις τέντες και πώς να γίνει αλλιώς όταν τα φαινόμενα παρέσυραν ακόμα και τραπέζια από μπαλκόνια(!)-όπως σε περίπτωση στον Άγιο Χριστόφορο- με μαντεμένια βάση και μάρμαρο 50 κιλών!

Καθώς λοιπόν υπάρχουν ανησυχίες ότι τέτοια φαινόμενα αρχίζουν και εμφανίζονται όλο και πιο συχνά καλό είναι να υπάρξει από τώρα η όχληση προς το κράτος για μια έκτακτη βοήθεια ειδικά για εκείνους που δυσκολεύονται να επιδιορθώσουν τις ζημιές ή σε επιχειρήσεις που απασχολούν πολύ κόσμο και ίσως χρειαστούν στήριξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.