Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Πονοκέφαλος για την Αστυνομία η παραβατικότητα

Πονοκέφαλος για την Αστυνομία η παραβατικότητα

Καθώς η μικροπαραβατικότητα τις μέρες των γιορτών χτυπάει κόκκινο και καθώς όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν ομάδες που κατεβαίνουν στο κέντρο, όχι για βόλτα αλλά, για να κάνουν τη μπάζα της ημέρας, η αστυνομία καλείται να προσπεράσει άλλο ένα πονοκέφαλο.

Το γεγονός ότι με την παρουσία της, ουσιαστικά, πρέπει να αποτρέπει πλέον το μικρο-έγκλημα. Ο λόγος είναι πως οι οδηγίες που έχουν δικαστές και εισαγγελείς είναι σαφείς: για μικροαδικήματα, ακολουθεί προφορική εντολή και ο φερόμενος ως δράστης αφήνεται ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο, αν υποβληθεί μήνυση! Παράλληλα, δε, με αυτή την πρακτική υπάρχει ήδη καθιερωμένη στην κοινωνία η συνείδηση και η φιλοσοφία που διέπει το νέο νόμο για την κράτηση προσώπων με αξιόποινες πράξεις, που προβλέπει τη μη φυλάκιση ακόμη και για αδικήματα που επισείουν ποινή 10ετούς κάθειρξης!
Για το λόγο αυτό  ειδικά αυτές τις μέρες με τον πολύ… συνωστισμό στο κέντρο, δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε υπηρεσία και αστυνομικοί με πολιτικά που παρακολουθούν τις κινήσεις κάποιων που είναι κατ’ επανάληψιν μπλεγμένοι σε παραβατικές πράξεις, ενώ γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει αποτρεπτικά και η παρουσία της ΟΠΚΕ και της ομάδας Δίας πάνω στην πλατεία.
Μόλις χτες το agrinionews.gr έγινε μάρτυρας περιστατικού όπου μια ομάδα νεαρών κρατώντας ένα ξύλο χτυπούσε τις τέντες από μαγαζιά την ώρα της λειτουργίας τους(!) και παρενέβησαν με την παρουσία τους δυο άτομα, κάνοντας στην ομάδα απλά ένα νόημα, που αμέσως αναγνωρίστηκαν από αυτή, προφανέστατα γιατί πρέπει να είχαν συναντηθεί πολλές φορές. «Δεν θα ξανακάνουμε τίποτε κυρ αστυνόμε» είπε μια νεαρή και απομακρύνθηκε μαζί της και η υπόλοιπη ομάδα!
Φυσικά αυτό δεν μπορεί να διαιωνίζεται για πάντα αλλά μένει να δούμε τι έχει στο νου της η πολιτική ηγεσία του τόπου. Εκτός αν πιστεύει ότι μπορεί να πηγαίνουμε man to man με τον αστυνομικό και μέχρι το μπακάλικο για να προλάβει αυτός ενδεχόμενη κλοπή σε βάρος μας!

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.