Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Πορεία, επεισόδια και κατάληψη στο Δημαρχείο

6η Δεκεμβρίου: Ημέρα σήμερα που η νεολαία τιμά τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στο κέντρο του Αγρινίου έγινε δυναμική πορεία με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, για την οποία άλλωστε στα σχολεία καταγράφηκε σχετική κινητοποίηση τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο πριν λίγη ώρα αρκετοί νεαροί, μετά την πορεία, πλησίασαν το Μέγαρο της Αστυνομικής Διευθυνσης Ακαρνανίας. Εκεί σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, έριξαν πέτρες και μολότοφ ενώ η Αστυνομία προχώρησε και σε τρεις προσαγωγές (μεταξύ των οποίων και μίας κοπέλας). Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν έτοιμες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ και η Πυροσβεστική κινητοποιείται για να σβήσει φλεγόμενους κάδους στην Οδό Γλυνού όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί νεαροί.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στις 12:30 αρκετοί νεαροί συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Αγρινίου και προχώρησαν σε κατάληψη αφού προηγήθηκε “εκκένωση” του κτιρίου ενώ προκάλεσαν και μικροφθορές. Εισήλθαν και στην παλαιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι καταληψίες ζήτησαν να συναντήσουν το δήμαρχο Αγρινίου Π. Μοσχολιό, ωστόσο καθώς ο ίδιος απουσίαζε εκτός πόλεως , εκπρόσωπός τους συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί του. Αίτημα τους να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:20: Έληξε η κατάληψη στο δημαρχείο ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τρεις προσαχθέντες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.