Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου από μαθητές της Αμφιλοχίας

Πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου από μαθητές της Αμφιλοχίας

amfiloxia_poreia
Από νωρίς το πρωί τα σχολεία της Αμφιλοχίας τελούν υπό κατάληψη λόγω της αυριανής ημέρας μνήμης για τον αδικοχαμένο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, που δολοφονήθηκε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 από ειδικό φρουρό. Σύσσωμοι οι μαθητές του Γυμνασίου και των λυκείων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ προέβησαν σε πορεία διανύοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κρατώντας παράλληλα πανό με συνθήματα όπως: «Η ιστορία γράφεται στους δρόμους» και «Τιμή στον Αλέξη το γελαστό παιδί» υπενθυμίζοντας σε όλους μας αφενός τη μαύρη αυτή ημέρα και αφετέρου διαδηλώνοντας για την ανεύθυνη βία της εξουσίας όταν φτάνει στο σημείο να γίνει καταχρηστική. Η πορεία των μαθητών συνεχίστηκε μέχρι το Α.Τ Αμφιλοχίας, όπου οι αστυνομικοί είχαν κλείσει το χώρο μπροστά από το τμήμα. Εκεί, οι μαθητές διαδήλωσαν ειρηνικά κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου και στη συνέχεια αποχώρησαν. Η πορεία κύλησε ομαλά χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το έγκλημα που διέπραξε ο ειδικός φρουρός της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδας Κορκονέας διατρυπώντας με σφαίρα την καρδιά του νεαρού μαθητή στα Εξάρχεια. Η συγκλονιστική πληροφορία της δολοφονίας του Αλέξη άφησε ενεή ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και είχε ως αποτέλεσμα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους να εκδηλώσουν την οργή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα προκαλώντας φθορές και εμπρησμούς.
Σήμερα 6 χρόνια ύστερα από αυτό το τραγικό γεγονός και βιώνοντας από τους δέκτες μας την εκτεταμένη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, πάνω στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο δολοφονηθείς Αλέξης, σε συνδυασμό με τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της νέας γενιάς, η οργή ξεχειλίζει. Οι νέοι διαδηλώνουν στο όνομα του Αλέξη για μια αντίσταση απέναντι στην εξουσία, για την αποτυχημένη σημερινή πολιτική απαξιώνοντάς την, καθώς και για την ηθική ισοπέδωση της γενιάς τους, ένα διακαές αίτημα για αξιοπρεπή ζωή και επιβίωση.

e-maistros.gr

amfiloxia_poreia (1) amfiloxia_poreia.jpg1_ amfiloxia_poreia.jpg5_

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.