Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Πορεία, συναυλία και καταγγελία της Χρυσής Αυγής από την Αpertυs

Αντικατασταλτική – αντιφασιστική  πορεία στην πλατεία Δημάδη 6:00 μ.μ. και συναυλία οικονομικής ενίσχυσης (9:30 μμ)οργανώνονται  την ερχόμενη Τρίτη 30 Απριλίου από την  Κατάληψη Apertus. Στην ανακοίνωση που προαναγγέλλει τις εκδηλώσεις η Κατάληψη Αpertusκαταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή ως υπεύθυνη  για την επίθεση που προκάλεσε φθορές στο χώρο της προ μιας εβδομάδας. Aναλυτικά:

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ

ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ

Αργά το βράδυ προς ξημερώματα της 21ης Απριλίου κάποιοι νοσταλγοί και ιδεολογικοί απόγονοι του χουντικού συρφετού πραγματοποίησαν επίθεση στο χώρο της κατάληψης Apertus στο Αγρίνιο. Προξένησαν φθορές στην εξωτερική και στην εσωτερική πόρτα του χώρου και συνέχισαν τους τραμπουκισμούς τους σε μικρή παρέα νεολαίων στη πλατεία Δημάδη όπου πέταξαν και φέιγ βολάν υμνώντας την 21η Απριλίου.

Οι απόγονοι των ντόπιων ταγματασφαλιτών συνεχίζουν τις πρακτικές των προγόνων τους με το να κυνηγούν, να στοχοποιούν και να επιτίθενται σε ανθρώπους και χώρους που προασπίζονται την ελευθερία σε μια εποχή ολοκληρωτισμού.

Οι επιθέσεις που έχει δεχθεί ο χώρος της κατάληψης το τελευταίο χρόνο από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς (μηνύσεις, επιθέσεις φασιστών) αποσκοπεί στην ποινικοποίηση και τρομοκράτηση ενός ολόκληρου κομματιού κόσμου που αγωνίζεται. Του κόσμου αυτού που κατεβαίνει στο δρόμο και στις απεργίες αντιδρώντας έτσι στα μνημόνια και στη ντόπια και ξένη τρόικα, του κόσμου που βρίσκεται απέναντι στα ντόπια και ξένα αφεντικά που με αφορμή τη κρίση έχουν στήσει γλέντι πάνω στο πτώμα του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας. Του κόσμου που αντιστέκεται στον φασισμό και στο ρατσισμό και στέκεται αλληλέγγυος στους μετανάστες, που αντιδρά στο σύγχρονό ολοκληρωτικό καθεστώς με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τα πογκρόμ κατά των οροθετικών, των τοξικοεξαρτημένων και των αστέγων. Του κόσμου που διεκδικεί τη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία) για όλους και αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

 

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.

ΜΑΣ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ APERTUS

τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους

και τις συλλογικές δομές αντιπληροφόρησης.

Υ.Γ. Φαίνεται ότι η τοπική οργάνωση της χρυσής αυγής μετά το φιάσκο της μεγάλης συγκέντρωσης που ήθελε να πραγματοποιήσει στη πόλη του Αγρινίου στις 14 Απρίλη  αλλά δε κατάφερε μετά τη γενική κατακραυγή της Αγρινιώτικης κοινωνίας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανυψώσει το ηθικό των μικρόψυχων οπαδών της διοργανώνοντας (με την στήριξη & ενίσχυση από το γνωστό περιφερόμενο θίασο της χ.α από άλλους νομούς και τις πλάτες της αστυνομίας) επιθέσεις σε πόρτες αυτοδιαχειριζόμενων χώρων (όταν μάλιστα αυτοί είναι κλειστοί & χωρίς κόσμο) και εφόδους σε άδειες πλατείες.

 

Τρίτη 30 Απριλίου

 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ

Πλατεία Δημάδη, 6:00 μ.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Στο χώρο της κατάληψης, 9:30μ.μ.

 

Κατάληψη Apertus

Καλυβίων 70,  Αγρίνιο

Apertus.squat.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.