Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Πορφύρης: Στηρίζω Κασόλα

Ο δήμαρχος Θέρμου Θ.Πορφύρης προέβη σε δήλωση βάσει της οποίας στηρίζει την υποψηφιότητα Κασόλα. Η δήλωση έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία στελέχη της δικής του παράταξης φέρονται να συζητούν συμπόρευση με τον Σπύρο Κωνσταντάρα. Η δήλωση έχει ως εξής:

porfiris123

«Παραμένοντας πιστός στην υπόσχεση που σας είχα δώσει ότι η τετραετία που διανύσαμε θα ήταν  η τελευταία στην πολιτική μου σταδιοδρομία, πράγμα που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από  τις αποφάσεις και τις επιλογές μου θέλω να επισημάνω ότι:Η επιλογή του κ. Θεόδωρου Κασόλα ως υποψηφίου Δημάρχου Θέρμου ήταν και δική μου επιλογή.

Τονίζω ακόμη ότι ουδέποτε συμφώνησα να υποστηρίξω συναινετικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τους προηγούμενους αρχηγούς των δύο αντίπαλων παρατάξεων.(Θεόδωρο Πορφύρη και Σπύρο Κωνσταντάρα)

Η μέχρι σήμερα πορεία μου διακρινόταν από ειλικρίνεια, συνέπεια, σταθερότητα και εντιμότητα στα λόγια και στις πράξεις μου. Παραμένω λοιπόν απόλυτα πιστός σε ό,τι έχω δηλώσει και προτείνει  και ασφαλώς στηρίζω την υποψηφιότητα του κ. Θεόδωρου Κασόλα.

Είναι τιμή σ’ αυτούς που παραμένουν για να φυλάξουν Θερμοπύλες, διότι μετά τη μάχη θα μείνουν οι αγωνιστές και οι εφιάλτες.

Όσο για τους λιποτάκτες της τελευταίας στιγμής ποτέ δεν έδωσα φύλλο πορείας. Τέτοιες επιλογές δε συνάδουν με την αξιοπιστία που απαιτεί η πολιτική διαδρομή του καθενός. Εξάλλου θέλει αρετή και τόλμη μεγάλη για να είναι το ναι, ναι και το όχι, όχι όταν το απευθύνουμε δημοσίως.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

  ΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ.ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε Μ Π Ι Σ Τ Ο Σ Υ Ν Η.ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

 2. ΤΑΚΗΣ

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ. ΕΠΙ ΕΙΚΟΣΙ ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ; ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΙΣΤΑ. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ; ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΕΣ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ κ. ΚΑΣΟΛΑ. ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΡΦΥΡΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.

 3. Γιώργος

  Ω Μεγάλε Δήμαρχε των έργων! Δε μας λες τίποτα για το 1998, που ήσουνα έτοιμος να πας να πάρεις το χρίσμα της δεξιάς αλλά σε κράτησε ο μπαρμπα-Γιώργος την τελευταία στιγμή. Ω Δήμαρχε των μεγάλων έργων, που έμαθες τους πολίτες του Θέρμου, μιας δημοκρατικής περιοχής, να σε στηρίζουν γιατί έδινες σε άλλους λάστιχα, σε άλλους τσιμεντάκια για τις αυλές και σε άλλους τειχιάκια να στηρίζουν τις στάνες τους και τα χωραφάκια τους. Ω Δήμαρχε που παραμένεις πιστός στην απόφαση πως θα είναι η τελευταία σου τετραετία αλλά δε μας λες για τις προηγούμενες τετραετίες που είχες δώσει πάλι την συγκεκριμένη υπόσχεση αλλά την πήρες πίσω. Επικαλείσαι μόνο την τελευταία.
  Οι μαρτυρίες λένε δήμαρχε, πως συμφώνησες να είναι επικεφαλής ο Κωσταντάρας και μάλιστα τον πήρες ο ίδιος τηλέφωνο. Όσον αφορά την υποψηφιότητα Κασόλα, πρέπει να εξηγήσεις Δήμαρχε γιατί επιμένεις τόσο πολύ να είναι ο Κασόλας ο διάδοχός σου, ο οποίος ουδέποτε ψηφίστηκε απ’ τους πολίτες για οτιδήποτε, εκτός και αν κριτήριο είναι το ότι ως εργολάβος έχει πάρει απο εσένα, τις περισσότερες αναθέσεις έργων. Όσο για τους λιποτάκτες της τελευταίας στιγμής, καλά κάνεις και τους αποκαλείς λιποτάκτες αφού ο Κωστακόπουλος και κάποιοι άλλοι μαζί μ’ αυτόν, είχαν ως μοναδική αποστολή να σε σώζουν από την εκλογική πανωλεθρία. Καλά κάνεις λοιπόν και προσπαθείς να τους κολλήσεις τη ρετσινιά του προδότη, αφού δε σε στείλανε στο σπίτι σου καμιά δεκαπενταριά χρόνια πριν. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, δήμαρχε!

 4. ΤΑΚΗΣ

  ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕ ΚΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ – ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΠΑΤΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟ…….

 5. Γιαννης

  Διάβασα προσεκτικά όλα τα σχόλια και θέλω σαν ψηφοφόρος να καταθέσω τις εξής σκέψεις μου:Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ο Κασόλας δεν είναι άξιος να ηγηθεί ενός συνδυασμού και να ζητήσει την κρίση του λαού.Σεβαστό!
  Φαίνεται όμως πως ούτε και εσείς οι ίδιοι βρήκατε κάποιον άξιο ανάμεσά σας και για το λόγο αυτό υποδείξατε για υποψήφιο δήμαρχο τον επί χρόνια αντίπαλό σας έναν αντίπαλο που πολεμήσατε με μεγάλο μένος.
  Όσο για το αν έχει ψηφιστεί ο Κασόλας ποτέ από το λαό για όλους υπάρχει η πρώτη φορά.Για σας υπήρξε νωρίτερα αυτή η φορά αρκετά χρόνια πριν τότε που ήσασταν ανώριμοι.Τώρα όμως έχετε ωριμάσει τόσο πολύ που θυμίζετε το ώριμο φρούτο που μετά από λίγες μέρες πέφτει,ξινίζει και σαπίζει σε αντίθεση με το ανώριμο που χρειάζεται πολύ καιρό να ωριμάσει περνώντας απ’όλα τα στάδια ωρίμανσης.Ας ανοίξει λοιπόν τα μάτια και τ’αυτιά του ο λαός του Θέρμου.Τέρμα η κοροϊδία των προδοτών!!!

 6. Αριστοτέλης

  Θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου σχετικά με τις κατηγορίες του Γιώργου ότι ο Δήμαρχος πριν κάποια χρόνια θα έπαιρνε το χρίσμα της δεξιάς. Αυτό ουδέποτε συνέβη κι ο Πορφύρης απ’ ότι πολύ καλά γνωρίζω ποτέ δεν επεδίωξε να πάρει χρίσματα από κανένα κόμμα. Το μόνο που ζήτησε ήταν η ψήφος και η στήριξη του Θερμιώτικου λαού την οποία και είχε για πέντε συνεχείς τετραετίες. Όσον αφορά τα εκλογικά αποτελέσματα όλοι βοηθάνε γι’ αυτό αλλά ο ηγέτης είναι εκείνος που δίνει την τελική νίκη.Δεν είναι εύκολο εξάλλου ν’ αμφισβητήσεις την πολυδύναμη προσωπικότητα Πορφύρη, με τις πολιτικές, διοικητικές ικανότητες και την εικοσαετή ανιδιοτελή προσφορά του στο Δήμο Θέρμου.

 7. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

  Δήμαρχε, έχοντας το θάρρος να εκφράζομαι επώνυμα, έχω να αναφέρω τα εξής:
  Μην παραπονιέσαι! “Τέτοια στάνη έφτιαξες, τέτοιο τυρί έβγαλες”.
  Δυστυχώς για μια εικοσαετία δεν προσπάθησες, αν και είχες όλες τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να ανεβάσεις το πολιτικό επίπεδο των δημοτών σου, το άφησες χαμηλά, γιατί έτσι σε βόλευε!
  00Τώρα θα λουστείς τα επακόλουθα και πάντα να θυμάσαι ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος! Θα σε πολεμήσουν οι άνθρωποι που ευνοήθηκαν, που τους έκανες τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους.
  Τώρα “θα αρμέξουν την αγελάδα του γείτονα” που κατηγορούσαν, γιατί η δικιά σου στέρεψε!
  Προσπάθησα πολλές φορές να σου το πω αλλά με αντιμετώπιζες με το ύφος του Καίσαρα…
  Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα!

  ΚΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Μεσορεματιανός)

 8. Nikos

  Φίλε Τάκη πολύ τον αδικείς τον Πορφύρη. Δεν έμαθες σε ποιους απ΄ τον συνδυασμό του πρότεινε να ηγηθούν; Από τους δικούς του ξεκίνησε κι ύστερα προχώρησε στη συναινετική πρόταση. Έκανε λοιπόν πρόταση στον Νίκο τον Κωστακόπουλο και στον Αντώνη τον Πριόνα και κανείς από τους δύο δε δέχτηκε. Τους λόγους δεν τους ξέρω είναι προσωπικοί ασφαλώς. Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί ο Κωστακόπουλος δε συνέχισε τον αγώνα του απ΄’ το χώρο που τόσα χρόνια βρισκόταν και καταξιώθηκε αν σημειώσουμε και τα πολλά εγκώμια του Δημάρχου για το έργο του; Τόσο γρήγορα, σβήνονται κι αλλάζουν όλα. Αυτή τελικά είναι η πολιτική και οι πολιτικοί; Μήπως πρέπει να κρατήσουμε απόστάσεις απ’ αυτούς που άλλοτε εκτιμούσαμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.