Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πουλάει τα ζώα για να αγοράζει φάρμακα

Πουλάει τα ζώα για να αγοράζει φάρμακα
Ο Γιάννης Σιακαμπέλης, ο 77χρονος που κατέφυγε σε πώληση των ζώων του για να αγοράζει φάρμακα για την γυναίκα του

Η απάντηση αργεί η καταστροφή ήρθε
Μια απάντηση που καθυστερεί από επιτροπή «στέγνωσε» εντελώς οικονομικά μια οικογένεια, την οδήγησε στην απόγνωση και τώρα ξεπουλάει ότι μπορεί

Γολγοθάς είναι η καθημερινότητα του 77χρονου Γιάννη Σιακαμπέλη και της συζύγου του Γιαννούλας στο ορεινό χωριό του Δήμου Αγρινίου. Η 81χρονη Γιαννούλα είναι χαμηλοσυνταξιούχος του ΟΓΑ και τετραπληγική. Από το 2010 και έπειτα είναι κατάκοιτη. Η 81χρονη γυναίκα έπαιρνε κάποιο βοήθημα, αφού είχε ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες. Την 1η Οκτωβρίου του 2012 το επίδομα αυτό της κόπηκε, ώστε να ξαναπεράσει για δεύτερη φορά από επιτροπή για να επιβεβαιώσει και πάλι το πρόβλημά της. Η απόφαση της επιτροπής αυτής καθυστερεί να εκδοθεί και συνέπεια της καθυστέρησης είναι να μην έχουν απάντηση οι υπηρεσίες και να μην μπορεί το ζευγάρι να εισπράξει καθόλου χρήματα. Όχι μόνο το βοήθημα που έπαιρνε, αλλά τίποτε απολύτως.

Το 2012 επίσης πέθανε ο 48χρονος γιος τους στον οποίο είχαν μεταβιβαστεί τα ζώα της οικογένειας, όπως και η ενίσχυση της Ε.Ε. γι’ αυτά τα ζώα. Λόγω όμως του θανάτου του, ο 77χρονος Γιάννης Σιακαμπέλης μεταβίβασε εκ νέου τα ζώα στο όνομά του, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το δικαίωμα είσπραξης της ενίσχυσης, κάτι που ήταν η επόμενη πηγή οικονομικών απολαβών της οικογένειας. Τώρα υπάρχει διπλό πρόβλημα, διότι λόγω ηλικίας και όχι μόνο, δεν μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα ζώα και επιπλέον να μην εισρέουν στο σπίτι καθόλου χρήματα λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει (δεν έχει εκδοθεί η απάντηση της επιτροπής για την τετραπληγική γυναίκα του).

Τα έξοδα, τα χρέη και οι υποχρεώσεις του ζεύγους έστρεψαν τον 77χρονο στην απόγνωση, κάτι που μεγαλώνει περισσότερο, όταν επιχειρεί να πάρει έστω μια προφορική απάντηση από τους αρμόδιους, οι οποίοι του λένε συνέχεια πως …δεν γνωρίζουν!

Αλλά λόγω της ηλικίας της συζύγου του (είναι 81 ετών) όταν εκφράζει την αγωνία του για το πότε και αν θα προλάβει να πάρει τα χρήματά της, η απάντηση που λαμβάνει είναι αχαρακτήριστη. Συγκεκριμένα όπου και αν απευθύνθηκε του δηλώνουν επί λέξει: «Αν δεν προλάβει θα μας δώσεις την ληξιαρχική πράξη θανάτου της και τα προβλήματά σου θα τελειώσουν παππού». Τονίζουμε πως ο 48χρονος γιος τους που απεβίωσε λόγω υγείας και είχε περάσει και αυτός από επιτροπή. Ο θάνατός του προήλθε από την πάθηση για την οποία πέρασε επιτροπή, τον πρόλαβε. Η απάντηση για το γιο τους ήρθε μετά θάνατον και επιπλέον τον καλούσε για να εισπράξει το βοήθημα, να εξοφλήσει τα χρέη του προς τον ΟΓΑ…!

Αυτά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία του δημοσίου και η κρατική αναλγησία. Μια απάντηση άφησε μια οικογένεια στον αέρα από οικονομικής φύσεως και την έχει οδηγήσει στο έλεος συνανθρώπων, γιατί τα έξοδα τρέχουν και χρήματα δεν υπάρχουν. Η καθυστέρηση αυτή, λόγω των χρεών που έχει το ζευγάρι, έχει οδηγήσει τον 77χρονο να πουλάει ζώα, ώστε να μπορεί να ξεχρεώνεται και να αγοράζει φάρμακα. Φυσικά το κράτος και οι υπηρεσίες του που είναι κύριοι υπεύθυνοι για όλο αυτό δεν μετέχουν πλέον και συνεχώς ζητάνε την εξόφλησή τους. Τα περαιτέρω σχόλια είναι περιττά και η απάντηση της επιτροπής ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Κων/νος Χονδρός-Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.