Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Που ήταν χθες το Αγρίνιο;

Πάντως όχι στο δημοτικό συμβούλιο…

«Καλούμε τους φορείς και το λαό του Αγρινίου σε εγρήγορση, ώστε να αντιδράσουμε με τον πλέον πρόσφορο τρόπο αν η Κυβέρνηση εμείνει στην πρότασή της». Έτσι καταλήγει το (κατά πλειοψηφία) ψήφισμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως ως πρώτη αντίδραση στο σχέδιο «Αθηνά» που οδηγεί σε κατάργηση το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου. Που καταργεί δηλαδή μια κατάκτηση της πόλης που επιτεύχθηκε μετά από αγώνα δεκαετιών. Ωστόσο το πρώτο κάλεσμα του δημοτικού συμβουλίου αποδείχθηκε πως απευθυνόταν εις ώτα μη ακουόντων…

Στην αίθουσα χθες έλαμψαν πολλοί δια της απουσίας τους. Πρώτα-πρώτα οι ίδιοι οι  ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης. Καμιά μαζική συμμετοχή, καμιά κινητοποίηση, καμιά «Κίνηση Πολιτών». Απόντες και οι άνθρωποι του πνεύματος.

Από τους 25-30 φορείς της πόλης μόλις 4-5 εκπροσωπήθηκαν. Οι περισσότεροι επιστημονικοί φορείς δεν φάνηκαν. Την ίδια ώρα εκπροσωπούνταν πάντως στην κοπή πίτας ενός εξ΄ αυτών… Από τους βουλευτές μόνο η Τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξαφανισμένοι ακόμη  και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Αυτή ήταν χθες  η εικόνα της πόλης που (υποτίθεται πως) αντιδρά στην κατάργηση του Πανεπιστημίου. Κι  αν σε πολλούς αρκεί που τα τμήματα έμειναν στην πόλ,η ας διαβάσουν τις δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πάτρας. Όχι μόνο αυτές που αρνείται κάθετα την ονομασία « Δυτικής Ελλάδας». Και αυτές σε τοπική εφημερίδα (ΓΕΓΟΝΟΣ):  «Το υγιές είναι να υποδεχθούμε ένα τμήμα γεωγραφικά , όχι μόνο διοικητικά» είπε προσθέτοντας πως «τρία τμήματα μόνο τους δεν μπορούν να ορθοποδήσουν». Δηλώσεις που δείχνουν που θα πάει το πράγμα…Tότε όμως  θα είναι αργά για δάκρυα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.