Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

“Πράσινο” για τρία μικρά αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία

“Πράσινο” για τρία μικρά αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου εκσυγχρονισμού και επέκτασης των αρδευτικών δικτύων στα δημοτικά διαμερίσματα Καλλιθέας, Αμυγδαλιών και Λιβαδακίου του Δήμου Ανδρίτσαινας στην Ηλεία, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίαση της η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Επιτροπή, που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή, συζήτησε επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και αποφάσισε να γνωμοδοτήσει υπέρ της τελικής έγκρισης της. Στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής εγκρίθηκε και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου υδροληψίας, μηχανολογικού εξοπλισμού γεωτρήσεων και κατασκευής δικτύων ύδρευσης Δ.Δ. Αλυζίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ακόμα, η Επιτροπή προχώρησε σε θετική γνωμοδότηση των περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1,43 MW στον ποταμό Μεγανίτη του Δήμου Αιγιάλειας», της εταιρείας «Υδροκίνηση Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας».Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας γνωμοδότησε, επίσης, θετικά υπέρ των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων έξι νέων φωτοβολταϊκών σταθμών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τριών μικρών αιολικών πάρκων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.Στην συνεδρίαση της Επιτροπής μετείχαν τα μέλη της, περιφερειακοί σύμβουλοι, Νίκος Γαρουφαλής, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παππάς, Νίκος Πυλαρινός, Χρήστος Σταυρόπουλος και Γιώργος Τσόγκας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.