Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

«Πράσινο φως» από Σαμαρά σε Αρβανιτόπουλο για τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

 Το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πήρε σήμερα που αφορά στις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ο κ. Αρβανιτόπουλος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό , στο Μαξίμου συζήτησε αναλυτικά μαζί του το σχέδιο που θα διαμορφώσει το νέο «χάρτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του σχεδίου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις που αφορά κυρίως τμήματα χωρίς ζήτηση και χωρίς μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Την Τετάρτη ο κ. Αρβανιτόπουλος θα παρουσιάσει το σχέδιο Αθηνά» και στους δύο πολιτικούς αρχηγούς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον οποίο θα συναντηθεί στις 2 το μεσημέρι ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Αρβανιτόπουλος στη Βουλή, τα κριτήρια για σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων θα είναι ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά με βάση τις ανάγκες της χώρας αλλά και κάθε περιφέρειας στην οποία βρίσκονται σήμερα ΑΕΙ.
Στόχος πάντως είναι ο νέος χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης, να αποτυπωθεί και στο μηχανογραφικό των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και , να μειωθούν τα τμήματα που δεν έχουν φοιτητές.

/www.protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.