Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Eθελοντική αιμοδοσία στο Θέρμο

epi-aimodosia-thermo3

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος των αιμοδοσιών του 2014 με μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η 2η συμπληρωματική Αιμοδοσία, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στο Θέρμο που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αφού  προσήλθαν 45 συνολικά Αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 35 μονάδες αίματος. Σε συνδυασμό με την αιμοδοσία της 20ης Σεπτεμβρίου 2014 στην οποία  προσήλθαν 72 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν συνολικά 66 μονάδες αίματος, ο Σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 101 μονάδες αίματος.

Το νέο στοιχείο και αυτής της  Αιμοδοσίας είναι η προσέλευση 8 νέων αιμοδοτών πράγμα που δείχνει ότι διαδίδεται, αργά και σταθερά, το πνεύμα της Εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ομάδα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αποτελούμενη από τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπούση, Χαρά Σαμπαζιώτη, τις  νοσηλεύτριες,  Ευγενία Βρετού, το νοσηλευτή   Μαρίνο Πετρόπουλο και τους οδηγούς των συνεργείων Λεωνίδα Καψή και Βασίλη Διαμαντόπουλο, ήταν, όπως πάντα, άψογη. Επετέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάδοση της Αιμοδοσίας με ενημέρωση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου.

Κείμενο του Κώστα Φ. Μαραγιάννη, Φιλολόγου, Προέδρου του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων

epi-aimodosia-thermo1 epi-aimodosia-thermo2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.