Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Eορτασμός στο Αγρίνιο για τη Γαλλοφωνία

Eορτασμός  στο Αγρίνιο για τη Γαλλοφωνία

pol-ekdilosi-gallofonia

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Αγρίνιο, ο εορτασμός για την Γαλλοφωνία, από την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής ΠΕ Νομού Αιτ/νίας.

Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1970 στο Παρίσι και έχει ως κύριους στόχους την διατήρηση της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας, την προώθηση της εκπαίδευσης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποτελείται από 58 κράτη-μέλη και 20 κράτη-παρατηρητές και στις πέντε ηπείρους. Η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος του Οργανισμού Γαλλοφωνίας το 2006 επισφραγίζοντας έτσι τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.
Η γαλλική γλώσσα ομιλείται και στις πέντε ηπείρους και παραμένει γλώσσα εργασίας των Διεθνών Οργανισμών στην Ευρώπη αλλά και στην Αφρική. Είναι μητρική γλώσσα 100 εκατομμυρίων ανθρώπων και γλώσσας εκμάθησης 83 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Γαλλοφωνία συγκεντρώνει πάνω από το ένα τέταρτο των χωρών του κόσμου. Αποτελείται από ένα μωσαϊκό λαών, οι οποίοι πάνω από τις διαφορές τους τρέφουν μια κοινή πολιτική και πολιτιστική φιλοδοξία: να δημιουργήσουν αληθινά κράτη δικαίου και να προάγουν τη γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του δημοτικού κινηματογράφου «Άνεσις», την αντιδήμαρχο κα Παπαγεωργίου η οποία μας τίμησε με την παρουσία της, τους μαθητές, τους γονείς και φυσικά όλους τους συναδέλφους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.