Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών, με τοv “Επιθεωρητή”

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών, με τοv “Επιθεωρητή”

Χωρίς τίτλο

 
Πρεμιέρα για το 27ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων το Σάββατο 5 Ιουλίου και ώρα9:15 μ.μ., με το έργο “Ο Επιθεωρητής” του Νικολάι Γκόγκολ, με τους Κώστα Μαρκουλάκη,Γιώργο Αρμένη και την Αρετή Μουτούση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.
Σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας, ο διοικητικός μηχανισμός του κράτους χαρακτηρίζεται από διαπλοκή,διαφθορά, απάτες και δωροδοκίες. Ωστόσο,όταν αναγγέλλεται ότι θα έρθει ο Κρατικός Επιθεωρητής, τότε αναδεικνύεται όλη η αυθαιρεσία της τοπικής εξουσίας. Πριν εμφανιστεί ο επιθεωρητής, στην πόλη έχει φτάσει ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, που χάρη στη φυσιογνωμία του και στην ενδυμασία του,εκλαμβάνεται ως επιθεωρητής. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις.
«Μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου.Σε μία -χαμένη στο “πουθενά”- επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας κατέχουν τις Αρχές φαύλοι απατεώνες. Κι όμως, αυτοί οι δεξιοτέχνες της απάτης έντρομοι πέφτουν θύματα ενός πανούργου κομψευόμενου πρωτευουσιάνου που τους τρομοκρατεί, αλλά και τους συναρπάζει»,σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης,Σπύρος Α. Ευαγγελάτος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.