Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Προαναγγέλλει αλλαγές στον εκλογικό νόμο ο Κουρουμπλής

KOUROUMPLIS-620x320Την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει με το νέο εκλογικό νόμο το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.
“Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016″ τόνισε.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος νόμου και προτεραιότητα θα αποτελέσει το “σπάσιμο” των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως η Β΄ Αθηνών. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων.
Σχολιάζοντας τους διορισμούς σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο συγγενών μελών της Κυβέρνησης δήλωσε ότι είναι άδικο να κατηγορείται η Αριστερά για τέτοιες συμπεριφορές αλλά τόνισε ότι αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει προσοχή.
Ο Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας θα υπάρχει διασύνδεση των 15 μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με αποτέλεσμα να χτυπηθεί η γραφειοκρατία.
Τέλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από την Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Αρχική σελίδα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.