Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Προβάδισμα Σώκου στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με γκάλοπ

Προβάδισμα Σώκου στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με γκάλοπ

3Το thebest.grδημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος της έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco για τις περιφερειακές εκλογές 2014 στην Δυτική Ελλάδα.

Η δημοσκόπηση, όπως φαίνεται από την «ταυτότητα» της, έγινε την περίοδο 28 Απριλίου – 1 Μαΐου 2014, σε δείγμα 800 ερωτώμενων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και για λογαριασμό του thebest.gr.

Χθες το thebest.grανήρτησε τους πίνακες με την πρόθεση ψήφου, την κομματική «καταγωγή» των ερωτηθέντων σε συνάρτηση με τις προτιμήσεις τους ανά υποψήφιο Περιφερειάρχη και την παράσταση νίκης.

Σήμερα, στο σενάριο του δεύτερου γύρου, όπου φαίνεται – με βάση την πρόθεση ψήφου- να προκρίνονται οι Βασίλης Χατζηλάμπρου και Απόστολος Κατσιφάρας, ο νυν Περιφερειάρχης καταγράφει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων και ο κ. Χατζηλάμπρου ακολουθεί με 23%. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό ερωτώμενων (26%) απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ενώ το «Λευκό» και η «Αποχή» αθροιστικά φτάνουν το 24%.

Ο πίνακας αυτός δείχνει ότι σε περίπτωση αναμέτρησης Κατσιφάρα – Χατζηλάμπρου στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο κ. Κατσιφάρας προηγείται, με μεγάλο ωστόσο το ποσοστό της λεγόμενης αδιευκρίνιστης ψήφου.

Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία που καταγράφουν τις προτιμήσεις των ερωτώμενων (πρόθεση ψήφου) ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας προβάδισμα έχει ο Απόστολος Κατσιφάρας με ποσοστό 22%. Ακολουθεί ο Βασίλης Χατζηλάμπρου με 21% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ανδρέας Κατσανιώτης με ποσοστό 13%. Στην τέταρτη θέση ο Νίκος Καραθανασόπουλος με 7% και ακολουθούν οι Θύμιος Σώκος και Χρήστος Ρήγας, από 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αθροίζεται στο 28%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας αντιστρέφεται η εικόνα. Ο πρώην Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος καταγράφει προβάδισμα καθώς συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων, με τους Απόστολο Κατσιφάρα και Βασίλη Χατζηλάμπρου να ακολουθούν με «ισοπαλία» δυνάμεων στο 14%. Τέταρτος ο Ανδρέας Κατσανιώτης με 11%. Η Αιτωλοακαρνανία εμφανίζει την χαμηλότερη αδιευκρίνιστη ψήφο, στο 23%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ο Βασίλης Χατζηλάμπρου προηγείται με 11%, ακολουθεί ο Ανδρέας Κατσανιώτης με ποσοστό 10% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Απόστολος Κατσιφάρας με 9%. Στην Ηλεία η δημοσκόπηση της Alcoγια το thebest.grκαταγράφει το υψηλότερο απ’ όλη την Περιφέρεια ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, αθροιστικά 47%! Ποσοστό, δηλαδή, διπλάσιο από τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνολική εικόνα της δημοσκόπησης δίνει προβάδισμα στους Βασίλη Χατζηλάμπρου και Απόστολο Κατσιφάρα ως το «δίδυμο» που θα τεθεί αντιμέτωπο στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

thebest.gr

1 2 3 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.