Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ξανά η δυνατή βροχή τόσο στο Αγρίνιο, όσο σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Ναύπακτο, Αμαλιάδα,Πύργο και Ολυμπία, Αττική, Β. Ελλάδα, Πάτρα,
Ειδικότερα εκτεταμένες ήταν οι ζημιές σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και θερμοκήπια σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμαλιάδα και Αγρίνιο.
Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας η Πυροσβεστική απεγκλώβισε άτομα από δύο αυτοκίνητα.
Στο Αγρίνιο η Πυροσβεστική κλήθηκε για απάντληση υδάτων σε 25 περιπτώσεις, στο Μεσολόγγι σε 5 και στη Ναύπακτο σε άλλες πέντε.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα λοιπόν καθιστούν ευάλωτη οποιαδήποτε περιοχή στην Ελλάδα, πόσο μάλλον και τη δική μας, καθώς στην Δυτική Ελλάδα υπάρχουν εντονες βροχοπτώσεις. Πολλές φορές τα έντονα καιρικά φαινόμενα έθεσαν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και σε μερικές περιπτώσεις με δυσάρεστη κατάληξη ( π.χ πέρυσι τον Οκτώβριο στο χωριό Ποταμούλα).
Τίθονται λοιπόν ορισμένα ζητήματα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης που έχουν να κάνουν με τη πρόβλεψη για τέτοια φαινόμενα όπως πχ αντιπλημμυρικά έργα με προτεραιότητα στην ύπαιθρο όπου εκεί μπορούν να κινδυνέψουν ζωές. Από κει και πέρα όμως δεν είναι λίγες οι φορές που σπίτια ιδίως σε πόλεις πλημμυρίζουν λόγω κακοτεχνιών, καθώς εύκολα συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες νερού. Όπως και να έχει, όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να εξεταστούν και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για να μην παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν πλημμύρες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.