Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Προβλήματα στη Δικαιοσύνη λόγω τεκνοποιίας!

Κόλλημα σε υποθέσεις  στο Αγρίνιο γιατί 4 δικαστίνες  είναι σε άδεια εγκυμοσύνης ή λοχείας!

Η Δικαιοσύνη έχει πληθώρα προβλημάτων να αντιμετωπίσει  αλλά σίγουρα όσοι την υπηρετούν  δεν θα ανέμεναν να υπάρχουν και τέτοιας μορφής, σαν αυτό που συμβαίνει σε  υποθέσεις Πρωτοδικείου στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με αναγνώστες που είδαν υποθέσεις τους να αναβάλλονται, αλλά και με την επιβεβαίωση γνωστών δικηγόρων της πόλης, το τελευταίο διάστημα οι 4 από τους 5 Πρωτοδίκες στα δικαστήρια του Αγρινίου δεν είναι στη θέση τους, αφού είναι γυναίκες που τελούν εν αδεία είτε ως εγκυμονούσες είτε αμέσως μετά την εγκυμοσύνη(άδεια λοχείας)!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το συγκεκριμένο δικαστικό  σώμα στην περιοχή και είτε να αναβάλλονται υποθέσεις είτε να έρχονται δικαστές από άλλα μέρη για να καλύψουν τα κενά. Αυτό το τελευταίο όμως, ειδικά σε περίοδο ισχνών οικονομικών, δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεσοβδόμαδα για να μπορέσει να συγκροτηθεί η έδρα σε διάφορες υποθέσεις ήρθε δικαστικός από τη Λευκάδα, για να μην αναβληθούν και  πάλι οι δίκες!

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες , μετέβη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου προκειμένου να ενημερώσει για τη δυσλειτουργία. Μάλιστα η είδηση είναι ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει ειδικό δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί τι μέλει γενέσθαι με το  ζήτημα. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποια μόνιμη λύση διότι οι υποθέσεις σωρεύονται και αν υπολογιστούν και οι καθυστερήσεις από άλλους λόγους, οι πολίτες αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες που δεν ταιριάζουν σε κράτος που λειτουργεί εύρυθμα, με αποτέλεσμα να χάνουν την αίσθηση απόδοσης δικαιοσύνης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.