Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στην πλατεία Δημοκρατίας

Προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στην πλατεία Δημοκρατίας

“Να δυναμώσει κι άλλο το ΚΚΕ. Μέρος του συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ”

 

Με αρκετό κόσμο και παλμό,έχοντας  προφανή στόχο να καταδειχτεί ότι οι δημοσκοπήσεις κάνουν λάθος εκτίμηση, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο προεκλογική ομιλία του κόμματος με κεντρικό ομιλητή το μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Ο κ. Αρβανιτάκης έκανε λόγο για  3.000.000 Έλληνες που είπαν όχι στον δικομματισμό στις προηγούμενες εκλογές. “Κάποιοι στήριξαν και εμάς, όχι όσοι μας αναλογούσαν από την προσπάθεια που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας ολοκληρωθεί αυτό το βήμα με το να δυναμώσει το ΚΚΕ και να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις», είπε ο κ. Αρβανιτάκης τονίζοντας ότι  «Μετά τις εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μιλανε για μια αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και ο ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήταν αρνητικός τα αλλάζει τώρα κάνοντας λόγο,στην ουσία, για άλλη συμφωνία. Δεν μπορεί να περιμένει κάτι ο λαός στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.”

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αρβανιτάκης κάνοντας λόγο για εξαιρετική μεταχείριση από συγκροτήματα και ειδικά από την κρατική τηλεόραση. Μάλιστα μίλησε  για “μέρος του αστικού συστήματος που συμφέρει τα μονοπώλια και τους πλουτοκράτες προκειμένου να παρασύρουν το λαό σε ανώδυνες γι’ αυτούς λύσεις”. Ακόμη ο κ. Αρβανιτάκης ήταν πολύ σκληρός με όσους από το ΠΑΣΟΚ σήμερα στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “τα παιδιά του Τσοχατζόπουλου και για στελέχη από την Αιτωλοακαρνανία που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο”.

Ο κ. Αρβανιτάκης εξήγησε ότι η κατηγορία πως το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει δεν ευσταθεί, καθώς στο πολιτικό σύστημα που υπάρχει ο λαός δεν εκφράζεται και λέγοντας ότι το ΚΚΕ έχει συνολική πρόταση για να διαχειρίζεται τον πλούτο που παράγει ο λαός και να είναι η χώρα αυτάρκης παρά τη ληστεία που έχει υποστεί. “Δεν μπορεί να μας λένε δείγμα αλλαγής τη στάση Ομπάμα ή κάποια αλλαγή στην Ευρώπη. Ο λαός πρέπει να τους απαντήσει στηρίζοντας εκείνους που πολεμάνε μαζί του στο χώρο δουλειάς για να μπορεί αύριο στο χωριό και στο εργοστάσιο να έχει ο εργαζόμενος τον τελικό λόγο”.

Ο κ. Αρβανιτάκης ακόμη δήλωσε ότι  αν κυβερνήσει το ΚΚΕ πρέπει να διαγράψει το χρέος, να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα και να καταργηθούν όλες οι δεσμεύσεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα. Τέλος εντύπωση έκανε το κάλεσμα σε όλους τους χώρους όπου οι λαϊκές τάξεις ψήφισαν για διαμαρτυρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλοί προτίμησαν ακόμη και κόμματα που δεν ανήκουν στην Αριστερά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.