Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Προεκλογική πρεμιέρα για Τραπεζιώτη

Προεκλογική πρεμιέρα για Τραπεζιώτη

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΥποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι από σήμερα ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, που έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και από τη θέση του δημάρχου Θεστιέων (2002-2010).
Συμπληρώνεται άλλο ένα κομμάτι του παζλ των υποψηφιοτήτων για τη δημαρχία Αγρινίου. Μοσχολιός, Παπαναστασίου, Παπανικολάου και Τραπεζιώτης είναι πλέον στον προεκλογικό στίβο και το ερωτηματικό είναι αν ο Βασίλης Αντωνοπουλος επιβεβαιώσει αυτή τη φορά τις φήμες και διεκδικήσει και αυτός τη δημαρχία.
Το πρωί στην αίθουσα του Πάρκου Αγρινίου τα μέλη της αυτοδιοικητικής παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (και επιδιώκεται να στηριχθεί και από τη ΔΗΜ.ΑΡ.και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς) επικύρωσαν την υποψηφιότητα Τραπεζιώτη που προτάθηκε από την οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα δια αντάσεως χειρός απέρριψαν την αντιπροτεινόμενη υποψηφιότητα άλλου μέλους , του Αντώνη Μίκροβα που άσκησε σφοδρή κριτική στις διαδικασίες.
Μια κριτική που αν και έχει πολλούς υποστηριχτές (πολλοί εξ΄αυτών έστειλαν ηχηρό μήνυμα σήμερα δια της απουσίας τους) εν τούτοις παραμερίστηκε καθώς πλέον ο χρόνος πίεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να καταλήξει.
Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στο λόγο του έδωσε το πρώτο στίγμα του πλαισίου που θα κινηθεί ευχαριστώντας καταρχάς για την επιλογή του αναφέροντας: «Για μένα είναι εξαιρετική τιμή αλλά ταυτόχρονα έχω και βαθιά αίσθηση ευθύνης για την αποδοχή της συμμέτοχους μου σ’ ένα συλλογικό εγχείρημα, σε μια συλλογική προσπάθεια» ενώ χαρακτήρισε τις εκλογές ως κρίσιμη μάχη για τις ανάγκες της κοινωνίας, της δημοκρατίας της Αυτοδιοίκησης.
«Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους σας ότι θα είμαι συνεπής στην εντολή που θα μου δοθεί και η οποία δεν είναι εντολή με εν λευκώ εξουσιοδότηση καθώς το περιεχόμενο της θα συνδιαμορφωθεί από μια συλλογική διαδικασία που θα συμμετέχετε όλοι σας .Δεσμεύομαι πως θα συγκροτηθεί μια νέα συλλογικότητα, ένα νέο αυτοδιοικητικό υποκείμενο, μια νέα δημοτική παράταξη όχι ευκαιριακού χαρακτήρα απέναντι σ’ ένα τοπικό σύστημα εξουσίας που έχει καταδικάσει την περιοχή στην απομόνωση και την αποξένωση. Με βήματα αποφασιστικά θα οικοδομήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό ήθος , ένα νέο ήθος πολιτικής εκφοράς».
Ο κ.Τραπεζιώτης επιχείρησε να ταυτίσει τη δημοτική αρχή με τις μνημονιακές πολιτικές ακολουθώντας το γενικότερο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας ειδικότερα πως «σήμερα όλη η κοινωνία και ο λαός του Αγρινίου ολομέτωπη επίθεση με σκληρό και ανελέητο τρόπο από εξωθεσμικά πολιτικά κέντρα. Επιβάλλονται πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης όμως που υλοποιούνται από συνεργάσιμες δημοτικές αρχές όπως αυτή του Αγρινίου». άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή Αγρινίου και επί ειδικότερων θεμάτων όπως η στάση απέναντι στη διαθεσιμότητα κάνοντας λόγο για «τραγική αντίφαση Μοσχολιού» και διεξοδικά αναφέρθηκε στο θέμα της ΔΕΥΑΑ και της τιμολογιακής της πολιτικής δείχνοντας πως θα το έχει στην κορυφή της προεκλογικής του ατζέντας.
Προδιέγραψε ως βασικές αρχές της παράταξή της οποίας θα ηγηθεί την άμεση δημοκρατία και την αλληλεγγύη, ως σύνθημα «την εξουσία στους πολίτες» και καταχειροκροτήθηκε όταν ανέφερε πως κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό και τροφή.
Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης- προφανώς πιο έμπειρος μετά το φιάσκο του 2010 όταν έφτιαξε παράταξη με τον Β.Αντωνόπουλο- πλέον μπαίνει σε μια σύνθετη εκλογική μάχη και καλείται καταρχάς να συσπειρώσει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που σε τοπικό επίπεδο εμφανίστηκε ιδιαίτερα διχασμένος εάν και σήμερα στελέχη όπως οι Γαλατάς, Κολοβός στήριξαν την επιλογή στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου Θεστιέων. Καλείται επίσης να ξεπεράσει τον πήχη που έχει τεθεί ψηλά, έστω και αν το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο δεν παρουσίασε καν συνδυασμό. Ο ίδιος με τη ρητορική του προϊδεάζει σε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή ωστόσο θα κληθεί και ο ίδιος να αποκρούσει κριτική που θα του ασκηθεί επί πολλών ζητημάτων, όπως το ότι επιδιώκει να ηγηθεί ενός καλλικρατικού δήμου την δημιουργία του οποίου το 2010 πολέμησε με σθένος.Σήμερα πάντως ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν διάχυτες στο Αγρίνιο  πως -ασχέτως των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν- αυτός θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. θοδωρης

    Γελαει ο κοσμος με την υποψηφιοτητα τραπεζιωτη.Απορουν και οι υποστηρικτες του συριζα με αυτη την εξελιξη.Δεν θα μιλησω δυσφημιστικα για το ποιον του κυριου,ο κοσμος γνωριζει την ανελιξη, τις μεθοδους και τις πρακτικες του. Ομως με αυτες τις υποψηφιοτητες μοσχολιου-παπαναστασιου-τραπεζιωτη,μπαινει στο διλημμα : ποιον να πρωτομαυρισω?

  2. Δημήτρης

    Δε θα σχολιάσω την παράταξη η οποία στηρίζει τον κο Τραπεζιώτη, αλλά έχω να πω ότι είναι ο μόνος άξιος να διοικήσει το Δήμο Αγρινίου. Δε χρειάζεται να τον ξέρει κανείς καλα, μόνο μια ματιά να ρίξει στις προσωπικές του ιστοσελίδες για το έργο που έχει επιτελέσει ως Δήμαρχος Θεστιέων και θα καταλάβει τη μεγάλη αξία αυτού του ανθρώπου. Δεν υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί σήμερα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.